İnegöl'de Normale Dönüş İçin Sağduyu Çağrısı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yetkililer, olayların yaşandığı Orhaniye Mahallesi'nde bir araya geldikleri vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

İnegöl'de Normale Dönüş İçin Sağduyu Çağrısı
Kaymakam Durmuş Gencer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ve Jandarma Bölük Komutanı İbrahim Yağız, Orhaniye Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek, sağduyu çağrısında bulundu. Kaymakam Gençer, "Yıllardır İnegöl'de birlikte yaşamayı ilke edinmiş vatandaşlarımız maalesef birbirleriyle karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Çıkan olaylar çok üzücüdür. Ekmek mücadelesi için birbiri ile uyum içinde olan vatandaşlarımız, bugünden sonra da yine birlikte yaşayacaklardır.
Bundan hiç şüphemiz yoktur. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum'' dedi.
Başkan Aktaş ise, "İnegöl'de yaşanan bu olayın halkımız arasına kötü tohumlar ekmesine izin vermeyeceğiz. Şehrimiz bu olaylardan çok etkilenmiştir. Fakat yine de sağduyu sahip çıkacaktır. Maddi zararımız yaklaşık 700-800 bin lira civarındadır'' diye konuştu.
Emniyet Müdürü Alaağaçlı ve Jandarma Komutanı Yağız ise, "İlçemizde yaşanan bu olay, kavgaya tepkiden çok devlete yapılan bir saldırıya dönüştü. Bu hem biz güvenlik güçlerini hem de İnegöl insanını üzmüştür. İnegöl insanı bu değildir. Birkaç kişinin dedikodusu istenmeyen durumlara yol açmıştır. Emniyet güçlerinin halkla ilişkileri İnegöl'de çok güçlüdür. Bunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Gerçek suçlular en hızlı şekilde adalet önüne çıkarılacak'' dediler.
Orhaniye Mahallesi Muhtarı Veli Çetin ise, ''Mahallemizde bu olayın yaşanması çok üzücüdür. Mahallelimiz olay gecesi sağduyulu davranmıştır. Bizzat olayların olduğu yere giderek gençlerimizi engelledik. Bizim gençlerimiz alkollü ve sarhoş değildi. Fakat mahallemizdeki kahveye gelip orada önüne geleni bıçaklayanların cezalandırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.