Iğdır Valisi Amir Çiçek'in Ziyaretleri

Iğdır Valisi Amir Çiçek Melekli beldesini ziyaret ederek, yetkililerden beldenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Iğdır Valisi Amir Çiçek'in Ziyaretleri
Melekli beldesine gelen Vali Amir Çiçek, belediye hizmet binasında Belediye Başkanı Emine Çankaya ile belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Vali Çiçek, yeni göreve geldiğinde kendisini ziyaret eden Melekli Belediye Başkanı Çankaya'yı hem ziyaret etmek hem de beldenin sorunlarını dinlemek için geldiğini kaydetti. Vali Çiçek, "Melekli beldemiz tarım alanında çok verimli topraklar sahip olduğunu ve her çeşit meyvenin yetiştirildiğini gördük. Fakat burada hala babadan kalma yöntemlerle tarım yapılmaktadır. Üreticinin daha bol ürün alabilmesi için gereken eğitim çalışmalarını yapacağız. Özellikle ilimizde 2 tane salça ve konsantre meyve suyu fabrikası bulunmaktadır. Yani burada üretici sanayide kullanılacak ürün yetiştiriciliğine teşvik edilerek, ürettiği mahsulü elinde kalmadan satma olanağını da çözmüş olacağız" dedi.
Beldede bulunan okulların onarılmasını ve bir de anaokulu yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Emine Çankaya ise; "Okul binamız çok eski olduğundan olası bir deprem durumunda yıkılma ihtimali çok büyük. Bunun için tamiratı eğitim ve öğretime başlamadan yapılmalıdır. Ayrıca sulama kanallarımız tıkanmış durumda çiftçilerimiz sulama sıkıntısı çekiyor" şeklinde konuştu.
Belediye meclis üyelerinin de söz hakkı alarak belde sıkıntıları hakkında bilgiler verdikleri toplantının ardında Vali Çiçek, belediye başkanı ve kurum müdürleri ile birlikte çarşı merkezine çıkarak esnafları ziyaret ettiler.