Diyarbakırlı Çocuklar Havuzda Buluşuyor

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından yürütülen "Ben de Yüzmek İstiyorum" kampanyası ikinci yılında da devam ediyor.

Diyarbakırlı Çocuklar Havuzda Buluşuyor
Yüzme imkanı olmayan çocukların yoğun isteği üzerine bu yıl da tekrarlanan yüzme kampanyası Yenişehir Belediyesi Spor Tesisleri'nde start aldı. Yenişehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülen yüzme kampanyasının yaz boyunca süreceği belirtildi.
Kampanyanın start almasıyla çocuklarla beraber yüzen Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu yüzme bilmeyen çocuklara yüzme öğrettti. Kampanya hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, kampanyanın asıl amacının dezavantajlı çocukları etkinliklere dahil etmek olduğunu bildirerek, "Bu kampanyanın özelliği bugüne kadar havuzda yüzme imkanı bulamayan çocuklara havuz imkanı sunarak onları havuzla buluşturmaktır. Yazın gelmesiyle kampanyamızı başlattık. Geçen yıl 550 çocuğumuzu havuzla
buluşturmuştuk. Bu yıl bu sayıyı artırarak birçok dezavantajlı kesimi havuz ile buluşturacağız. Startını verdiğimiz kampanyamız periyodik olarak devam edecektir. Amacımız bu tür sosyal etkinliklerle yaz tatilinde hiçbir sosyal etkinliğe katılma olanağı bulamayan çocuklarımızı okullar açılmadan önce moral vererek onları motive etmektir.
Kurbanoğlu, BDP'li belediyelerin çocuklara yönelik ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bizim misyonumuzda en büyük yatırım, çocuklara yapılan yatırımdır. Anlayışımızın önemli bir ayağını çocuklar ve gençler oluşturmaktadır. Bu anlamda BDP'li belediyeler olarak her zaman çocuklara yönelik etkinlikler yapmayı sürdüreceğiz" dedi.
Konuşmasında Terörle Mücadele Kanunu (TMK) mağduru çocuklara da değinen Kurbanoğlu, "Birileri bizim çocuklarımızı cezaevlerinde toplamaya çalışıyor. BDP'li belediyeler olarak bizler de çocuklarımızı etkinliklerde topluyoruz. Dileğimiz tüm çocukların sosyal etkinliklerde bir araya gelerek kaynaşmalarıdır" diye konuştu.
Kampanyaya katılan çocuklardan Elif Esmer Yıldırım, Yenişehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu yüzme etkinliğinde uzman hocalar sayesinde yüzmeyi öğrendiğini belirterek, "Ben hayatımda ilk kez yüzüyorum. Burada yüzme hocaları bize yüzme öğretiyorlar. Hem eğleniyoruz hem öğreniyoruz. Bize bu olanağı sunan Yenişehir Belediyesi'ne teşekkür ederim" şeklinde konuştu.