4 Polisin Şehit Edildiği Dörtyol'da Bayrak Gerginliği

Devriye gezen polis otosuna düzenlenen terörist saldırısı sonucu 4 polis memurunun hayatını kaybettiği Hatay'ın Dörtyol ilçesinde gerginlik sürüyor.

4 Polisin Şehit Edildiği Dörtyol'da Bayrak Gerginliği
Dün akşam saatlerinde meydana gelen menfur saldırının ardından gece geç saatlere kadar yaşanan gerginlik bugün yeni bir boyut kazandı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 500 kişilik bir grup, ilçenin cadde ve sokaklarını turlayarak, Türk bayrağı asmayan ev ve işyerlerinin cam ve vitrinlerini indirdi. Ev ve işyerlerinde bayrak kontrolü yapan grubu dağıtmak için güvenlik güçleri zaman zaman gaz bombası kullandı. Her defasında değişik noktalarda toplanan grup baskınlar yaparak eylemlerini sürdürdü.

Kamyon garajında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, vatandaşların mağduriyetinin tespit edilerek karşılanması yoluna gidileceğini bu yaşanan gerginliğin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini, birlik ve bütünlüğün korunması gerektiğini söyledi.
Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dörtyol Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu'nun ısrarlarına rağmen dağılmayan gruba İstasyon caddesinde Türk bayrağı asmadığı için vitrinini indirmeye çalıştıkları bir kuyumcu silah çekti. Esnafın silah çektiğini gören grup bir anda dağılırken, araya polisler ve jandarma komandolar girerek işyeri önünde önlem aldılar.
Silah çekilmesi olayına tepki gösteren grup sloganlar atarak Dörtyol İlk Kurşun Anıtı önüne gelip burada saygı duruşu ve İstiklal marşı okuduktan sonra dağıldılar.
Gerginliğin devam ettiği ilçede eylem yapan grubun cam ve vitrinleri indirmesi sırasında bazı vatandaşların alkışlarla destek verdiği gözlendi.
Sözkonusu grubu dağıtmak için sıkılan gaz bombalarından polis, vatandaş ve basın mensupları olumsuz etkilendi.