Hopa Kız Yurdu'nun temeli törenle atıldı

Artvin'in Hopa ilçesinde Özel Sultan Selim Eğitim Hizmetleri AŞ tarafından yaptırılan kız öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.

Törende ko

Artvin'in Hopa ilçesinde Özel Sultan Selim Eğitim Hizmetleri AŞ tarafından yaptırılan kız öğrenci yurdunun temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Hopa Kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçede gelişmelerin hızla devam ettiğini söyleyerek, "Özellikle okullarımız yapılıyor. Tabii çocuklarımızın eğitim görmesi kadar, maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın kalacak yerleri olması lazım. Anadolu'da çok zeki çocuklar var. Ama şans verilmediği için okuyamamıştır. Bu bizde hep bir kırgınlık oluşturmuştur. Ümit ediyorum ki açılan veya temeli atılan bu yurtta eğitim gören çocuklar, vatana, millete hayırlı, saygılı olurlar. Allah hayırlı, uğurlu etsin." dedi.

Sultan Selim Eğitim Kurumları Müdürü Oran Kümur ise arsanın hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlandığını söyledi. İlçeye 1 bin 700 metrekare alana sahip arazide 360 metrekare inşaat alanına sahip 151 kişilik bir yurt kazandıracaklarını ifade eden Kümur, yurdun 1 yılda

tamamlanmasının öngörüldüğünü, kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Özel Hopa Kız Yurdu'nun temeli atıldı. Törene, Hopa Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kemalpaşa Belde Belediye Başkanı Mustafa Kurtuluş, Hopa Müftüsü Osman Öztürk, Sultan Selim Eğitim Kurumları Müdürü Oran Kümur, Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Çakır, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.