Gözaltına alınan Doğan'ın İstanbul'da tansiyonu yükseldi

Balyoz darbe planı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında davanın bir numaralı sanığı olan emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul'a gelirken Bodrum Havaalanı'nda gözaltına alındı. Uçağa bindiği sırada durumu iyi olan Doğan'ın, İstanbul'a indiğinde tansiyonunun yükseldiği öğrenildi.

Gözaltına alınan Doğan'ın İstanbul'da tansiyonu yükseldi
Alınan bilgiye göre, Bodrum'daki villasında hazırlıklarını tamamlayan ve arkadaşlarıyla vedalaşan Çetin Doğan, saat 17.45'te İstanbul'a gitmek üzere Bodrum-Milas Havaalanı'na geldi. Doğan VIP salonunda beklediği sırada sivil polisler geldi. Ancak polisler uzakta durarak Doğan'a yaklaşmadı. Doğan'ı gözaltına almak istedikleri belirtilen polislerin, savcıyla yapılan görüşmenin ardından bundan vazgeçerek, Doğan ile aynı uçakla İstanbul'a gitmeye karar verdiği öne sürüldü. Bunu öğrenen Çetin Doğan'ın, "Havada uçak mı değiştireceğiz? Neden böyle yapıyor?" diyerek, bavullarını istediği ve karayoluyla İstanbul'a gitmeye karar verdiği öğrenildi. Ancak bavullar uçakta kaldığı için bu da mümkün olmayınca Doğan, alanda yarım saat bekletilen uçağa alındı ve İstanbul'a gitti. Bu arada, Doğan'ın korumaları ile polisler arasında zaman zaman tartışma yaşandığı öğrenildi.

İstanbul'a akşam saatlerinde getirilen Doğan, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Emekli orgeneralin avukatı Hüseyin Ersöz, "Doğan'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki muayenesinde, yüksek tansiyon teşhisi konulduğunu ve bir üniversite hastanesinde kontrol edilmesinin uygun görüldüğünü" bildirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Çetin Doğan, buradaki testlerin ardından Siyami Ersek Hastanesi'ne sevk edildi.


(zaman)