Cbü Rektör Adayı Mehmet Pakdemirli Stk Ziyaretlerini Sürdürüyor

Manisa Celal Bayar Üniversite'sinde (CBÜ) rektör adayı olduğunu açıklayan CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof

Cbü Rektör Adayı Mehmet Pakdemirli Stk Ziyaretlerini Sürdürüyor
Manisa Celal Bayar Üniversite'sinde (CBÜ) rektör adayı olduğunu açıklayan CBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa'daki sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etmeye devam ediyor.
CBÜ rektör adayı Mehmet Pakdemirli bazı öğretim üyeleri ile birlikte Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen'i ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Recep Varlıakman, adaylık sürecinde Mehmet Pakdemirli'ye başarılar diledi. Varlıakman şöyle devam etti: "Manisa Celal Bayar Üniversitesi kurulmuş olduktan sonraki süreçte çok ciddi bir şekilde bilimi ve bilimsel süreci gözlemle şansına sahip olmuştur. Ama gelin görün ki Celal Bayar Üniversitesi 92 yıllarında kurulmuş olmasına rağmen gelmiş olduğumuz bugün itibari ile Manisa'ya çok ta arzu edilen kadar birşeyler kazandırmış olduğunu söyleyebilmek mümkün değil. Bu bizim eleştirimizdir. Bu eleştirimizi lütfen yapıcı olarak almanızı rica ediyorum. Ege bölgesinde Celal Bayar Üniversitesi ile aşağı yukarı aynı dönemlerde açılmış olan bir Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi, Muğla'daki Muğla Üniversitesi gibi üniversiteleri yakınen gözlemlemeye sahip olduğum için bu vilayetlerde bulunan üniversiteler o vilayetlerle çok şey katmışlar. Şehirle bütünleşmişler. Şehirlere fevkalede güzel hizmetlerde bulunmuşlar. Biz en azından Celal Bayar Üniversitesi'nin bundan sonraki süreçte Manisa'daki halkla bütünleşmesini birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini, Manisa açısından halkımız açısından faydalı olacağını düşünüyorum."
Geçmişte üniversitede çok fazla iltilafların ve gerilimlerin olduğunu belirten Mehmet Pakdemirli, kavga ederek, soruşturmalar açarak vakit ve enerji kaybetmek istemediklerini kaydetti. Devletin genel politikaları ne ise onlara uymak istediklerini ifade eden Pakdemirli, "Bu politikalar genelde hesap verilebilirlik ve şeffaflıktır. Rektör şeffaf ve hesap verebilir olmalıdır. Rektör 'ben her türlü yetkiye sahibim. Benim her dediğim doğrudur' anlayışından vazgeçmelidir. Rektör ile personel arasında zaman zaman iltilaflar olabilir. Bunu da dışarıya taşırmadan en güzel şekilde çözmemiz lazım. Umarım bizim zamanımızda sendikalar eylem yapmak zorunda kalmazlar. Biz sendikalarla görüşerek, konuşarak her meseleyi çözebiliriz." dedi.