Bodrum'da 1,5 metrelik köpek balığı yakalandı (Özel)

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar köyü açıklarında balıkçılar, oltayla 1,5 metrelik yavru beyaz köpekbalığı yakaladı. Bu tür köpek balıklarının

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar köyü açıklarında balıkçılar, oltayla 1,5 metrelik yavru beyaz köpekbalığı yakaladı. Bu tür köpek balıklarının, 7 metreye kadar büyüyebildiği belirtildi.

Amatör balıkçı Celal Çiçek, "paragadi" oltalarla balık yakalamak için açıldığını belirterek, 'Denizde beklerken oltalardan birine büyük bir şey takıldığını fark ettim. Hemen arkadaşlarla çekmeye başladık ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda, yavru bir köpek balığı olduğunu gördük. Üç kişi, büyük uğraşlar sonucu tekneye çıkardık." dedi. Bitez Ada Boğazı sahiline avlanan köpek balığı, çevrede denize giren vatandaşların ilgi odağı oldu.

Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde yaşayan beyaz köpek balığının boyu 7 metreye, ağırlığı 1,5 tona kadar ulaşabiliyor. Ççenesinde 30 bine yakın kesici diş bulunuyor. Genellikle ılıman sularda yaşayan bu balıklar, 100 litre suda bir damla kanın kokusunu alabiliyor.