5. Dağköy Yağlı Güreş Ve Yayla Şenlikleri

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde gerçekleştirilen Dağköy Yağlı Güreşleri ve Yayla Şenlikleri'nde, 100 bin TL ödeyen iş adamı Tuncay Karakuş, güreş ağalığını korudu.

5. Dağköy Yağlı Güreş Ve Yayla Şenlikleri
Kozlu beldesine bağlı Dağköy'deki güreş alanında bu yıl 5. düzenlenen Yağlı Güreşler ve Yayla Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. 200'e yakın sporcunun mücadele verdiği güreşleri iki bine yakın kişi izledi. Güreşlere, 2009-2010 yılı Güreş Ağası Tuncay Karakuş, Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar, Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Cemalettin Özdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Halil İbrahim Yaşatır ve
davetliler katıldı. Çeşitli boylarda yarışan sporculardan dereceye girenler madalya ve para ödülü ile ödüllendirildi.
Müsabakalarda, Minik 1-2 ve 3 kategorilerinde dereceye giren sporcuların yanı sıra küçük orta boyda İsmet Açıkgöz, baş altında Savaş Baş, deste büyük boyda Feridun Çatak birinci oldu.
Şenliklerin başpehlivanı Ziya Ünlü oldu. Ziya Ünlü, final müsabakasında rakibi Şükrü Kazan'ı mağlup ederek başpehlivanlığı kazandı.
Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski başpehlivanlarından Ahmet Taşçı ise Şükrü Kazan ile yarı final mücadelesi sırasında yarıştan çekildi.
Yarışmalarda en teknik kategorisinde Resul Yılmaz, en centilmen kategorisinde Yasin Özbakır ve en peşrev kategorisinde ise Ahmet Taşçı ödül aldı.
Başpehlivan Ziya Ünlü de altın kısbeti AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Ankara Yenimahalle Eski Belediye Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar'dan aldı.
(OA-OS-HO-Y)