Chp, Tsk İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesiyle İlgili Kanun Teklifi Verecek

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın TSK İç Hizmet Kanununun 35

Chp, Tsk İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesiyle İlgili Kanun Teklifi Verecek
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın TSK İç Hizmet Kanununun 35. maddesi ile ilgili olarak "Seçim barajı için kanun teklifi verme cesaretinde bulunanlar, 35. madde için kanun teklifi vermeye cesaret edebilir" açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay'dan yanıt gecikmedi. Okay, ''CHP grubu olarak önümüzdeki hafta içinde kanun teklifi vereceğiz'' dedi.
Hakkı Süha Okay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri gezisi sırasında parti otobüsünde bulunan gazetecilere açıklamalar yaptı.
TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesine ilişkin AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarını değerlendiren ''İktidarın yüreği yetiyorsa bunu Hükümet tasarısı olarak getirsin, ama getiremez'' dedi.
Hakkı Süha Okay açıklamalarında şunları söyledi:
''CHP'nin arkasına saklanarak, böylece siyasette yeni polemiklere girmek istiyorlar. CHP grubu olarak önümüzdeki hafta içinde kanun teklifi vereceğiz. Ondan sonra da açıkça şunu söyleyeceğiz; 'var mısın, yok musun? Laf çevirme, laf ebeliği yapma' diyeceğiz. Eğer meclisi toplayacaklarsa derhal toplasınlar. En kısa sürede içinde TSK İç Hizmet Kanunun 35. maddeyi yeniden revize ederek veya kaldırarak, yeni bir düzenleme haline gelmesine, eğer hükümetin yüreği yetiyorsa gelsin katkı versin.''
CHP'li bir belde belediye başkanının Bingöl'de referandumda ''evet'' oyu vereceğine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Okay, ''Bir belediye başkanımız Bingöl'de Recep Tayyip Erdoğan'ın şovunun parçası olmuş. Bir belediye başkanının Başbakan'a nezaket çerçevesinde elini sıkması, onunla beraber olması olağandır, ama Başbakan'ın siyasetinin malzemesi olması partinin kimliğiyle, CHP'nin anlayışıyla bağdaşmaz" dedi.