14. Uluslar Arası Parlayan Kent Akçakoca Kültür Ve Sanat Festivali

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bu yıl 14. düzenlenen Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali meşalesi Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından yakıldı.

Akçakoca'da 20-25 Temmuz tarihleri arasında kutlanan 14. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivali Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle meşalesi yakıldı.
Törene CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, MHP Sakarya Milletvekili Münir Özkök, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, siyasi parti il ve ilçe başkanları, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Albayrak, toplumsal gelişmişliğin temel göstergesinin kültür ve sanat olduğunu belirterek "Toplum yaşamına sanatı katan kültürel öğeleriyle yaşamı renklendiren ve zenginleştiren toplumlar, uygarlık tarihinde kalıcı izler bırakır. Kültürel öğelerin renklenmesinin, sanatın gelişmesinin, yeni, özgün ve hayallerimizi aşan ürünler oluşturabilmesinin temel koşulu özgürlüktür. Ancak özgür bir ortam içinde insan yeteneklerini geliştirebilir, kendisini ve çevresini doğru ve önyargısız algılayabilir ve ancak özgür insanın aklı ve hayalleri, dünyayı daha anlamlı kılabilir" dedi.
Akçakoca yaptıkları ve bundan sonrada yapacakları festivallerin temelinin sevgi, barış dostluk ve kardeşlik olduğunu söyleyen Albayrak, "Kentli olmak sadece kalabalık bir şehirde yaşamak demek değildir. Böyle bir yaşamın oluşmasında turizmin olağan üstü etkisi vardır. Çünkü turizm sadece bacasız sanayi değil, sadece ekonomik gelişmenin aracısı değil aynı zamanda toplumsal dönüşümün de çok önemli aracıdır. Turizmi, kültür ve sanatla bezeyerek, tarihsel zenginliklerimizi damak tadımızı daha zarif bir ambalaj içinde sunabildiğimiz, tarihsel ve doğal çevreye saygı gösterdiğimiz zaman, turizmimiz hem çeşitlenecek ham de turizm gelirimiz artacaktır" şeklinde konuştu.
Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Akçakoca'da festival kapsamında dostların bir araya geldiğini belirterek "Akçakoca gelecekte denizi, kumsalı, yeşiliyle her zaman dışarıya açık parlayan kent olacaktır" dedi.
Milletvekili Mümin Kutluata, festivallerin tanıtımda çok büyük katkıları olduğunu işaret ederek, "Festivaller bulundukları bölgelerin tanıtımda insanların birbiriyle kaynaşmasında çok önemli rol üstleniyor. Akçakoca tarihiyle tabiatıyla tanınmaya değer bir yer. Belediye Başkanının da çalışmalarını taktirle karşılıyorum" diye konuştu.
Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Ünal, 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Turizm Festivaline katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların aralarında ise Romanya, Kırgızistan, Makedonya ülkelerinden gelen ve yerli halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.
Törende katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verilmesinin ardından festival meşalesi ateşlendi.