Hisarcık Bölge Düğün Salonunun Açılışı Yapıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, düzenlemesi ve yenilenmesi yapılan Hisarcık Düğün Salonu'nun yapılan tören ile hizmete açıldığını söyledi.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Nusret Dirim, daire başkanları, meclis üyeleri, belediye müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda mahalleli katıldı. Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hisarcıkta 2009 yılında yolların yenilendiğini, genişletildiğini ve asfaltlandığını, sulama suyu kanalların tamamının yenilendiği hatırlattı. Büyükkılıç, "Hisarcık Bölgesi Fatih Parkı yanında yer alan belediyeye ait düğün salonu, yapılan tadilat, yenileme ve çevre düzenleme çalışması ile Hisarcıklılara yakışır bir tesis haline getirildi. Düğün salonunun iç döşeme ve bina tesisatı tamamen elden geçirildi. 400 kişilik düğün salonu içerisinde servis ve mutfak alanı yenilindi. Gelin odası yeniden düzenlendi. Hisarcık Bölgesine sağlık ve emniyet hizmetleri için yer tahsis edildi. Okul bahçesine basketbol sahası inşa edildi. Gerçekleştirilen hizmetler ile Hisarcıklılar Melikgazili olmanın farkını yaşıyorlar" dedi.
Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinin gün geçtikçe planlı ve modern bir şekilde büyüdüğünü, hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde bölge halkına özel hizmet alanları oluşturduklarını, Hisarcık bölgesine yapılan Düğün Salonunda bunun bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Düğün Salonu ile yapılan diğer hizmet ve yatırımların hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Hisarcık çok önemli bir merkez. Çünkü Bir Türkiye Projesi olan Erciyes Kış Spor merkezlerin başlangıç noktasıdır. Kış Sporları merkezi ile Hisarcık bir merkez olacaktır. Gelecek yıl bu bölgeye doğalgaz hattı gelecek bu nedenle elektrik, su, kanalizasyon ve PTT hattı döşenmesine rağmen yolların yapımına başlamadık. Doğalgaz hattı ile birlikte bütün yollar asfaltlanarak hizmete sunulacaktır" dedi.
Açılış sonrası Düğün salonunu gezen protokol daha sonra semt halkı ile sohbet etti. Açılış töreni sonrası mahalle çocuklarına dondurma ikramında bulunuldu.