Ziraat Odaları Fatsa'da Fındığı Konuştu

Ordu Ziraat Odaları, yaklaşan fındık sezonu öncesinde Fatsa'da yapılan toplantıda, fındığın hasadı konusunda doğabilecek sorunları masaya yatırdı.

Fatsa Belediyesi Atatürk Park Restoran'da düzenlenen toplantıya Ziraat Odaları Birliği Muhasip Üyesi ve Ordu Ziraat Odası Başkanı Nejat Avcı, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ömer Karamolla, Fatsa TSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca, Ordu merkez ve ilçelerinin ziraat odası temsilcileri katıldı.
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Ziraat Odaları Birliği Muhasip Üyesi ve Ordu Ziraat Odası Başkanı Nejat Avcı, "Yaklaşan fındık sezonu ile alakalı bir dizi problemlerin oluşmaması için gerek mevsimlik işçilerle alakalı gerekse de rekolte ile alakalı neler yapabileceğimizi konuştuk. Mevsimlik fındık işçilerinin Başbakanlığın bildirdiği genelgeye göre bölgedeki yaşam standartlarının iyileştirilmesi konularında fikir alış verişinde bulunduk. Fındığın erken toplanmasıyla ilgili oluşacak zararları konuşup,
bu konuları deklarasyon halinde kamuoyuna açıklayacağız" dedi.