TD Our ve Disiplin Kurulu üyesi Ertürk: Turist taşımacılığındaki kazalarda bütün suçu şoföre yüklemek insafsızlık

Türkiye Turizm Taşımacılar Derneğni (TD) Our ve Disiplin Kurulu üyesi Nusret Ertürk, turist taşımacılığında yaşanan kazaların sebebini şoförlere bağla

Türkiye Turizm Taşımacılar Derneğni (TD) Our ve Disiplin Kurulu üyesi Nusret Ertürk, turist taşımacılığında yaşanan kazaların sebebini şoförlere bağlamanın yanlış olacağını söyledi.

Nusret Ertürk, açıklamasında, Türkiye'deki turist taşımacılığının büyük oranda Avrupa Birliği (AB) normlarına uygun olduğunu belirtti. Ertürk, meydana gelen kazalarda 'şoförler köle gibi çalıştırılıyor' ve 'şoför uyumasından kaynaklanıyor' sözlerinin gerçeği tam olarak yansıtmadığını söyledi. Ertürk, sorunların köklü çözümünün sıkı denetimden geçtiğine işaret etti.

Ülkede turizm taşımacılığının büyük oranda profesyonel yapıldığının altını çizen Ertürk, esas sıkıntının, bazı turizm seyahat acentelerinin turisti hava alanında günübirlik kiralanan sözleşmeli otobüs ve minibüslerle taşımasından kaynaklandığını ifade etti. Profesyonel turizm taşımacılığı firmalarının şoför denetimlerini sıkı takip etmelerine vurgu yapan Ertürk, aksi şekilde davrananların sektörden uzaklaştırılması gerektiğini savundu. Ertürk, şunları söyledi:

"Turist taşımacılığında kazaların tümünü şoförlere yüklemek haksızlık olur. Şoförleri köle gibi çalıştırıp sigortasını yaptırmayan firmaların turizm sektöründen barındırılmamasını istiyoruz. Böyle yapan firmalar varsa sektör içindeki çürük elmalar atılsın. Turist taşıyan bir otobüste şoför denetleyicisi turist rehberidir. Turizm seyahat acenteleri, turistleri havalimanından kendi araçlarıyla aldırmalı. Bunların da denetimi çok sıkı yapılmalı."