Siirt'te Vatandaşlar Boğulmalara Karşı Uyarıldı

Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, Botan ve Kezer Çayları başta olmak üzere akarsu, baraj, dere ve göletlerdeki boğulmalara karşı vatandaşları uyardı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, yaptığı açıklamada, özellikle Botan Çayı üzerinde baraj inşaatlarının bulunmasından dolayı suyun bulanık ve görüş alanı sıfır olduğundan, yüzme, balık tutma ve benzeri amaçlarla giren vatandaşları boğulma tehlikesine karşı uyardı. Botan Çayı'nın debisi yüksek bir akarsu olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle Botan ve Kezer Çaylarına piknik yapmak, balık tutmak, serinlemek ve yüzmek amacıyla giden vatandaşlarımızın sayısında
artış meydana gelmektedir. Özellikle Botan Çayı debisi yüksek ve yer yer derinliği insan boyunun kat kat üzerinde bir akarsu olduğundan yüzme ve benzeri amaçlarla girmek tehlikelidir. Geçmiş yıllarda yaşanan boğulma olaylarının tekrarlanmaması ve herhangi bir can kaybının oluşmaması için vatandaşlarımız daha dikkatli davranmaları gerekmektedir" dedi.