Şehidin ailesi gece yarısı dükkân açılıp giydirildi


İSTANBUL - Çukurca Hantepe’de konuşlu askeri birliğe sızmaya çalışan PKK’lılarla çatışırken şehit düşen Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, Piyade Uzman Çavuş Turgay Yılmaz, Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say, Piyade Uzman Çavuş Mesut Keklikçi, Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, Piyade Onbaşı Hakan Yutkun ile Van’ın Gürpınar ilçesinde operasyona giderken bulundukları birliğe teröristlerin taciz ateşi açması sonucu şehit olan Jandarma Çavuş Serdar Yeşilyurt dün öfkeli törenlerle toprağa verildi. Şehit düşen yedi askerin beşinin ‘uzman’ yani profesyonel asker olmaları dikkat çekti. Şehit Jandarma Çavuş Yeşilyurt’un üç gün önce ‘Şehit olacağım’ diyerek ablasından çocuğu olursa Serdar adını koymasını vasiyet ettiği anlaşıldı. Şehit Piyade Onbaşı Hakan Yutkun’un da şehit olacağı düşüncesiyle kendi evine aylar önce bir bayrak astığı ve indirilmemesini istediği öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Ayhan Say ise 2.5 yıllık sevgilisiyle bir hafta önce kendisinin telefonla uzaktan katılabildiği bir törenle sözlenmişti, bir ay sonra da nişanlanmaya hazırlanıyordu. (dha, aa)  

Oğlu fotoğrafını bırakmadı
TOKAT - Çukurca’da şehit düşen Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çaylı beldesinde toprağa verildi. 30 yaşında şehit olan üsteğmenin cenaze namazı belde cemevinde kılındı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı cenazede, şehidin 4 yaşındaki oğlu Hasan Arda babasının fotoğrafını elinden bırakmadı. Çaylı Derneği’nce astırılan ‘Yan gelip yatmadı aslan gibi şehit oldu. Daha ne kadar Çetinler şehit olacak’ pankartları dikkat çekti. (dha)

‘Bir aşk masalıydı, bitti’
HATAY - Çukurca’da şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Ayhan Say, bir hafta önce kendisi askerde olduğu için katılamadığı bir törenle sözlenmişti. Damatsız bir törenle sözlenen 18 yaşındakı Büşra Sarıkaya dün Hatay’ın Dörtyol ilçesinde müstakbel eşinin cenazesine katıldı. Say ve Sarıkaya 2.5 yıl önce dershanede tanışıp birbirlerini sevmişti. Sarıkaya törende acıdan tek kelime edemezken teyzesi Lütfüye Ceyda Bulutel, “Birliktelikleri aşk masalı gibiydi. Acılıyız, üzgünüz, öfkeliyiz. Vatan sağ olsun, ama böyle yarım aşklar olmasın” dedi.
Şehidin babası 55 yaşındaki Hasan Say da “Söylenmesi gerekenleri silah arkadaşları söyler inşallah” diye konuştu. Şehit Komando Uzman Çavuş Say, İmam Hatip Mezarlığı ’nda defnedilirken 26’ncı Antakya Festivali’ndeki eğlenceler şehitler anısına iptal edildi. Cenaze törenine katılanlar, ‘Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu için sahte gözyaşı dökenler, şehidimiz Ayhan Say için timsah gözyaşı dökecek mi?’, ‘Sen açıldıkça analar ağlıyor’ yazılı dövizler taşıdı. (dha)

Annesi tabutunu taşıdı
GAZİANTEP - Çukurca’da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mesut Keklikçi, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. 23 yaşındaki Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi, Kozdere köyünde babası Ethem Keklikçi’nin mezarının yanına defnedildi. Şehidin mezarlığına kürekle toprak atan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, daha sonra Türk bayrağını, anne Şengül Keklikçi’ye verdi. Elinde oğlunun fotoğrafıyla zaman zaman tabuta omuz veren altı çocuk annesi Gülsün Keklikçi, “Yavrumun silahını bana versinler gider Çukurca’da dağlarda kalırım, yatarım. Güle güle yavrum” diye gözyaşı döktü. (dha)

Hilmi Özkök cenazede
MANİSA -  Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, 10 bin kişinin katıldığı gergin törenle  toprağa verildi. 22yaşındaki şehit için düzenlenen törene Turgutlulu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök de katıldı. Başsağlığı ziyaretine gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise evin dışında toplanan kalabalıkça protesto edildi.  Anne Hatice Yılmaz, “Sametim yaktın bizi” diye ağladı. (dha)

İzin dilekçesi elindeydi
NEVŞEHİR - Çukurca’da şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Komando Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz, Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Mahmatlar beldesinde, yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin yakın arkadaşı Cengiz Baydemir “Turgay çatışmaya girmeden önceki gece beni aradı. Sıkıntılı ve tedirgin olduğunu söyledi. Ben de ‘Boş ver üzülme. Mesleğin, elbette yapacaksın’ dedim. Turgay bana yarın izin dilekçesi vereceğini ve Avanos’ta görüşeceğimizi söyledi. Ama kendi yerine cenazesi geldi” dedi. İki çocuğundan birini şehit veren çiftçi baba Abdulkadir Yılmaz güçlükle ayakta durabildi. Şehit babasının sağ ayakkabısının yırtık olduğu dikkati çekti. Tören boyunca, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez ’, ‘Katil PKK işbirlikçi ABD’, ‘Yan gelip yatmadı vatanını satmadı’ sloganları atıldı. (dha)

‘Şaka yaptım anne, de...’
BURSA - Çukurca’da habercisi olduğu Piyade Üsteğmen Çetin Aylar ile birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun’un cenazesi dün Bursa’da toprağa verildi. Osmangazi Hamitler Mahallesi’ndeki evinin önünde oğlunun tabutuna sarılan Gülfiye Yutkun, “Kınalı kuzum, ne olur şaka yaptım, anne bayılmışım, diyerek kalk” diye ağıtlar yaktı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü’nden mezun olduktan sonra beş ay önce askere giden Yutkun’un şehit olacağını söyleyerek evinin penceresine kendi elleriyle bir Türk bayrağı astığı ve ailesinden bu bayrağı kaldırmamalarını istediği anlaşıldı. Şehit Onbaşı Yutkun’un cenazesi daha ‘Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganları eşliğinde toprağa verilmeden önce annesi “Elveda yavrum, seni her zaman çok seveceğim” diyerek tabuta sarıldı. (aa)

20 yaşındaki şehidin vasiyeti: Oğluna adımı koy
ADANA - Van’ın Gürpınar kırsalında şehit düşen Jandarma Komando Er Serdar Yeşilyurt’un üç ay önce izne geldiğinde “Ben şehit olacağım” diyerek ailesinden herkesle helalleştiği, üç gün önce ablası Ayten Dursun ile telefonda konuşurken yine şehit düşmekten söz ettiği hatta “Oğlun olursa adını Serdar koy” dediği ortaya çıktı. Bu sözleri 20 yaşındaki Şehit Jandarma Komando Er Yeşilyurt’un  vasiyeti oldu.
Şehit komando dün Adana’nın Kozan ilçesinde toprağa verildi. Bir portakal bahçesinde bekçilik yapan ve aynı bahçe içindeki briketten yapılmış iki göz odada yaşayan şehidin ailesi önceki gece yarısı Ak Partili Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın talimatıyla açılan bir mağazaya götürüldü ve oğullarının cenaze töreni için tepeden tırnağa giydirildi.  

Slogan atan olmadı
Şehit Jandarma Komando Er Serdar Yeşilyurt’un cenazesi, törenin ardından önce Bucak köyündeki baba evine sonra toprağa verileceği Acarmantaş Köyü Mezarlığı’na götürüldü. 3 bin kişinin katıldığı defin sırasında slogan atan olmadı. (dha)

Radikal