Fethiye'de kalifiye işsizliğe çözüm için İş-Kur Müdürlüğü kurulması istendi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), ilçeye İş-Kur Müdürlüğü kurulması için çalışma başlattı. Gerekli girişimlerde bulunan FTSO'nun isteğinin oluml

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), ilçeye İş-Kur Müdürlüğü kurulması için çalışma başlattı. Gerekli girişimlerde bulunan FTSO'nun isteğinin olumlu karşılandığı, en kısa zamanda ilçeye İş-Kur Müdürlüğü'nün açılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan FTSO Başkanı Akif Arıcan, İş-Kur Müdürlüğü'nün, ilçedeki kalifiye işçi sayısını artırmak ve işsizlik oranını en aza indirmek için gerekli olduğunu kaydetti.

Dış Ticaret Müsteşarı Ali Boğa'nın FTSO ziyareti sırasında sarf ettiği "Türkiye'de işsizlik yok, kalifiye işçi sıkıntısı var" sözleri Ticaret Odası'nı harekete geçirdi.

Gençlerin meslek sahibi olması için harekete geçen FTSO, ilçeye Fethiye İş-Kur Müdürlüğü kurulması için çalışma başlattı.

Gerekli yazışmaların yapıldığını ve sona yaklaşıldığını anlatan FTSO Başkanı Akif Arıcan, konunun Muğla Valisi Fatih Şahin tarafından da yakından takip edildiğini belirtti.

Fethiye'nin İş-Kur Müdürlüğü'ne ihtiyacının olduğunu kaydeden Arıcan, Fethiye'deki iş yerlerinin neredeyse tamamının eleman aradığını, fakat kalifiye eleman olmadığı için bu açığı kapatamadığını ifade etti.

Açılacak İş-Kur Müdürlüğü ile gençlerin eğitiminin sağlanacağını ve iş garantili kurslar sayesinde kalifiye eleman yetiştirilmesinin önünün açılacağını açıklayan Arıcan şöyle konuştu: "İşletmeler artık her işi yapan eleman istemiyor. Kendi dalında işini en iyi yapanı arıyor. Fethiye'deki işletmelerin çoğu kalifiye eleman arıyor. Ama çalıştıracak eleman bulamıyorlar."

Fethiye'de kurulacak İş-Kur Müdürlüğü ile ihtiyaç sahiplerinin eğitilmesi ve sertifikalandırılmasının sağlanacağını vurgulayan Arıcan, "Biz FTSO olarak eğitim veriyoruz. Ama İş-Kur ile koordineli olursak bu eğitimler daha faydalı olur. Çünkü işletmeler sertifika sahibi olanlara daha öncelik veriyor. Biz de bunu göz önüne alarak Fethiye İş-Kur Müdürlüğü'nün kurulması için çalışma başlattık. Sona yaklaştığımıza inanıyoruz. Bu yıl içerisinde İş-Kur Fethiye Müdürlüğü'nün kurulmasını bekliyoruz." dedi.