Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'den Sel Açıklaması:

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçede meydana gelen şiddetli yağmurun ardından Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'den Sel Açıklaması:
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İl Özel İdaresi Genel Serkreteri Selami Altınok ve ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ile bazı daire amirleri Aziziye İlçesi'ne bağlı Dadaşkent semtinde selden zarar gören aileleri ziyaret ettiler.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, devletin vatandaşın yanında olduğunu ifade ederek, yaraların sarılacağını ve vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ifade etti.
ALTYAPI YENİLENECEK
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde ilçenin altyapısının yenileneceğini söyledi. Başkan Cengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yağmurun meydana geldiği andan itibaren Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm imkanlarını seferber ettiklerini vurguladı. 20 dakika gibi kısa bir sürede metrekareye düşen yağış oranının 24,2 kilogram olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, "Ne yazık ki altyapıda olduğu kadar, çarpık yapılaşmada da ciddi sorunlar var. Yol seviyesinin çok altında bodrum katları var. Ne kadar tedbir alırsanız alın, bu tür yağışlarda ancak felaketin ölçüsünü düşürürsünüz. Altyapı sorunu yılların birikimidir. Biz, yapılaşma anlamında gerekli tedbirleri alarak, bodrum katlarına kesinlikle oturma izni vermiyoruz." diye konuştu.
KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
Yağışın meydana geldiği gün, belediyeler için büyük önem arzeden işçilerin durumunu görüşmek üzere randevu talep ettikleri Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile görüştüklerini kaydeden Başkan Cengiz, "İlçemizin geleceği açısından personellerin başka kurumlara devredilmesi çok önemli. Biz böyle bir konuyu Devlet Bakanımızla görüşürken, ilçemizde meydana gelen sel felaketinin haberini aldık. Hemen başkan yardımcılarımızı ve tüm ekibimizi seferber ettik. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde hem sele müdahale edildi, hem de hasar tespit çalışmaları yapıldı. Gelen dilekçelere göre bu çalışmalar devam ediyor. Biz belediye olarak, devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız ve halkımızın mağdur edilmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Dadaşkent'te bodrum katlarının yüzde 90'ında zarar var. Afetlerde dahi, art niyetli tutum ve davranışlarını sürdürerek, en küçük insaf ve merhametten yoksun suçlamalarda bulunanları da insaflı olmaya davet ediyorum. Bizim vicdanımız rahat. Çünkü tüm imkanlarımızı seferber ettik. Selden zarar gören tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimle, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum." diye konuştu.