Azerbaycan Ve Kazakistan'da Üniversite Okuma İmkanı

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'na bağlı üniversitelere Türkiye'den öğrenci alındığını bildirdi.

Bostan tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Prof. Dr. Turan Yazgan öncülüğünde, Türk dünyasına büyük yararlar sağlayan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'na bağlı üniversitelere Türkiye'den öğrenci alınıyor. Denkliği Türkiye tarafından da kabul edilen bu okulları, ülkemizde üniversite sınavına girmiş Türk öğrenciler tercih edebilecek."
Azerbaycan ve Kazakistan'da bulunan okullarda eğitim dilinin Türkiye Türkçesi olduğunu ifade eden Bostan, "Geniş bilgi edinmek için Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ile bağlantı kurulmalıdır" dedi.
Bostan, "Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Türkiye dışında Türk dünyasından gelen fakir öğrencilere de bu okullarda okuma imkanı tanımaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak başta Prof. Dr. Turan Yazgan olmak üzere Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'na hizmet eden bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.
(AS-AS-EA-Y)