Zeytinlik İçin İhracatçılara Ortaklık Teklifi

Antalya Ticaret Borsası (ATB), 20 yıllığına kiraladığı ve işletilmesi için şirket kurma çalışması başlattığı Vakıf Zeytinliği'yle ilgili Antalya İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret etti.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Halil Bülbül, Cüneyt Doğan ve Recep Özkul ile Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve Antalya Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Başkanı Azize Kalkavan'la biraraya geldi. İhracatçı birliklerine Vakıf Zeytinliği'ni işletecek şirketin kuruluş sözleşmesini veren Çandır, şirketin ihracatçıların katılımıyla daha da güçleneceğini söyledi. Vakıf Zeytinliği'nin geçmişi ve önemiyle ilgili Satıcı, Bağdatlıoğlu ve Kalkavan'a bilgi veren Çandır, "Sizlerle ortaklık kurmak istiyoruz" dedi. Çandır, kent merkezinin akciğeri konumundaki yeşil alanın korunmasını amaçladıklarını belirterek, "Uygulamaya çalışacağımız proje çevreyi koruyacak. Sosyal yönü olan bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Sizlerden gelen öneri doğrultusunda sözleşme şekillenecek ve şirketi kuracağız. Şirketin kente model olmasını diliyoruz" diye konuştu.
Antalya Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Başkanı Azize Kalkavan, Vakıf Zeytinliği'nin kent içerisindeki en büyük yeşil alan olduğunu belirterek, "Orada hiç birşey yapılmasa, sadece yeşil korunsa bile Antalya için büyük kazanım. Bu proje mutlaka desteklenmeli" dedi. Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ise Vakıf Zeytinliği'yle ilgili şirketleşme çabasını takdirle karşıladığını kaydetti. Satıcı, bu çalışmanın kent için de önemli bir örnek olacağını belirterek, şirket kurma çalışmalarına desteğini ifade etti. Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da Vakıflar'dan 20 yıllığına kiralanan zeytinliği ATB'nin kiralaması ve alan üzerinde yapılacak çalışmalarla ilgili şirket kurma çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.