Vali Sebahattin Öztürk, Tekman'da Aras Şenliklerine Katıldı

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Tekman'da 1. Aras şenlikleri kapsamında düzenlenen sünnet törenine katıldı.

Vali Sebahattin Öztürk, Tekman'da Aras Şenliklerine Katıldı
Tekman ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde düzenlenen programa Vali Sebahattin Öztürk, Tekmanlı iş adamı Ali Şeker, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, Tekman Kaymakamı Cahit Karatepe, Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan, sünnet olan çocuklar ve ilçe halkı katıldı.
Yatılı İlköğretim Bölge Okulu spor salonunda sünnet olan çocukları ziyaret eden Vali Öztürk daha sonra okul bahçesinde düzenlenen programa geçti.
Törende konuşan Vali Öztürk, "Bu gibi hizmetleri sağlamanın yolu tek başına devletin imkanları ile değil burada olan veya başka yerdeki hamiyet perver hayır sever insanların buralara yardım etmesine bağlıdır. Biz bu düşüncelerle Tekmanın eğtimine çok önem veriyoruz. Kaymakamımızın çok ciddi çalışmaları var daha da olacak. Tekman'da 150 kişilik kız yurdu yapıyoruz. Özel yurtlar yapılıyor. Gelecekte erkek yurdu ve spor salonu yapacağız. Ayrıca bahçesinde program düzenlenen bu okulun depreme karşı güçlendirme ve tamiratı için 400 bin TL paramız bugün itibariyle geldi ve yakın zamanda burada bu tamiratlara başlanacaktır" dedi.
İş adamı Ali Şeker ise yaptığı konuşmada, "Bir haftadır başlayan 1. Aras sünnet şöleninde toplam bin 500 çocuğumuz sünnet edildi. Bütün masraflar tarafımızca karşılandı. Bir yıl içerisinde 116 köy dolaşıldı. Fakir aileler tespit edildi. Bugün sünnet olan 300 çocuğumuzun üstleri giydirildi. 50 kişilik kız kuran kursuna bir yıllık gıda yardımı yapıldı. 22 ve 23 Temmuz da bin aileye gıda yardımı yapılacak. Erzurum'da yarından itibaren 500 aileye yardım yapacağız" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Vali Sebahattin Öztürk, işadamı Ali Şeker'e plaket verdi. Daha sonra Tekman Devlet Hastanesini ziyarat eden Vali Öztürk, Sağlık il Müdürü Vançelik'ten bilgi aldı.