Minderin şehzadeleri, birinci etap hazırlık kampını tamamladı

Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Güreş Takımı'nın 2010-2011 eğitim öğretim yılında yapılacak müsabakalara hazırlık maksadıyla 1-20 Tem

Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Güreş Takımı'nın 2010-2011 eğitim öğretim yılında yapılacak müsabakalara hazırlık maksadıyla 1-20 Temmuz 2010 arasındaki birinci etap kampı tamamlandı. Çalışmalar ilk hafta Manisa'daki okul tesislerinde, ikinci ve üçüncü haftalar ise Gümüldür'de yapıldı. Günde çift idmanla temel kuvvet, kondisyon ve minder ağırlıklı çalışmalar yürütüldü.

Okulun güreş antrenörü Behçet Karaca, "Kamp başlangıcında, öğrencilerimizin son durumlarını görmek için bazı performans testleri yaptık. Sonuçlara göre çalışma programımızı belirledik. Özellikle genel fiziksel hazırlık kapsamında kuvvet, sürat, dayanıklılık ve esneklik gibi temel motorik özellikleri geliştirici çalışmalara ağırlık verdik. Her yönüyle çok verimli bir kamp dönemi geçirdik. Eylül ayında yapacağımız ikinci etap hazırlık kampında daha çok minderde teknik taktik çalışmalara ağırlık vereceğiz. 2009-2010 eğitim öğretim yılında güreşçilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlediği il, grup ve Türkiye şampiyonalarında, çeşitli yaş gruplarında 12 birincilik, 16 ikincilik ve 10 üçüncülük olmak üzere toplam 38 madalya kazandı. Öğrencilerim, Manisa için Türkiye'yle yarışmaktadır. Hedefimiz, Türk güreşine alt yapıdan yeni yıldızlar kazandırmaktır." dedi.