MHP Kars İl Teşkilatı, 'referanduma hayır' afişi astı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Teşkilatı, Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında referanduma 'hayır' kararını açıkladı. Toplantının

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Teşkilatı, Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında referanduma 'hayır' kararını açıkladı. Toplantının ardından il teşkilat binasına "Açılımlara ve referanduma hayır!... Türk'üm diyemeyen Başbakana hayır!..." yazılı afiş asıldı.

Basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumun demokrasinin bir gereği olmaktan öte, kendilerine göre bir milletin ve devletin var veya yok olma kararının oylandığı oylamanın adı olduğunu öne sürdü.

Aktaş, bu nedenle referandumda 'hayır' diyeceklerini belirtti.

Anayasanın bir partinin tek başına 'ben anayasayı değiştiriyorum' demesiyle değiştirilemeyeceğini savunan Aktaş, "AKP, 'ben istediğimi yaparım, toplumun bütün kesimleri bunu kabul etmelidir' anlayışıyla bugünkü referandumu yapıyor. AKP'nin yaptığının 12 Eylül 1980 darbesinden ne farkı var." diye sordu.

Aktaş, Başbakan Erdoğan ve AK Parti yöneticilerinin 'ülkücüler ve MHP evet demeli' söylemlerine asla katılmadıklarını belirterek, "12 Eylül'ü getiren konsey 15. madde zaten çok açık ve nettir. MHP'nin bütün mensupları sayın genel başkanının verdiği emirler doğrultusunda referandumda 'hayır' diyecektir." dedi.