Kocaeli Büyükşehir'e Türk Dünyası Hizmet Ödülü verildi

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV)'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Türk Dünyası Hizmet Ödülleri, Kıbrıs Lefkoşa'da yapılan

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV)'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Türk Dünyası Hizmet Ödülleri, Kıbrıs Lefkoşa'da yapılan törenle sahiplerine verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu önemli ödüle layık görülen kurumlar arasında yer aldı.

Lefkoşa Golden Tulip Otel'de düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun yanı sıra Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, bakanlar ve milletvekilleri, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Türkiye'den Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, düzenlediği Uluslararası Sosyal Bilimciler Kongresi ve Kocaeli'nde uygulanan KOMEK gibi sosyal sistemlerin Türk Dünyası ülkelerinde yaygınlaşmasına öncülük etmesi dolayısıyla ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun, yoğun programı nedeniyle katılamadığı törende, Büyükşehir Belediyesi'nin ödülünü Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti Yerel Yönetimler bakanı İlkay Kamil'den aldı

Öte yandan, 2009 yılı Türk Dünyası Hizmet Ödülleri'ne Kıbrıs Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan'dan Parlamenter Prof. Dr. Cemil Hesenli, Bosna Hersek'ten Türkolog Prof. Dr. Fehim Nanotak, Kazakistan Milli Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Ankara Etimesgut Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü layık görüldü.