Evin çatısına kurulan baz istasyonu mahalle halkını ayağa kaldırdı

Samsun'un Canik ilçesinde bir evin çatı katına kurulması planlanan baz istasyonuna mahalle sakinleri ve esnaf tepki gösterdi.

İlkadım Bulva

Samsun'un Canik ilçesinde bir evin çatı katına kurulması planlanan baz istasyonuna mahalle sakinleri ve esnaf tepki gösterdi.

İlkadım Bulvarı Gülsan Sanayi Sitesi'nde Yalçın Pala'ya ait evin çatısına kurulması planlanan bir GSM operatörüne ait baz istasyonunun insan sağlığını tehdit ettiğini belirten mahalle sakinleri ve esnaf eylem yaptı.

Sokak üzerinde toplanan grup adına açıklama yapan Alper Kılıç (40), projede baz istasyonu kurulması planlanan yerin yerleşim yeri olmadığının belirtilerek usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Kılıç, kesinlikle binaya baz istasyonu kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kılıç, "Birileri para kazanacak diye çoluk çocuğumuzu risk altında yaşatamayız. Gereken her kuruma başvuruda bulunacağız. İmza kampanyası da başlattık. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Mahalle sakinlerinden Salih Dursun (46) da baz istasyonuna karşı olduğunu yineleyerek, "Kimse bizim sağlığımızla oynayamaz. Bu tür cihazları yerleşim yerine uzak yerlerde kursunlar." dedi.

Bazı yerlerden şikayet üzerine baz istasyonları kaldırılırken insanların yoğun olduğu alanlara baz istasyonu kurulmasının mantıksız olduğunu belirten Temel Uçar (35), "İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Yetkililerin bu konuda duyarlı davranmasını istiyoruz." diyerek sıkıntılarını dile getirdi.

Bir süre tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri ve esnaf yaptıkları açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.