Euromoney'den Turkcell'e 'Yılın Ticaret Finansman İşlemi Ödülü'

Mobil iletişim sektörünün önde gelen firmalarından Turkcell, 2009 yılı Ericsson kaynaklı yatırımlarının finansmanına ilişkin olarak The Swedish Export

Mobil iletişim sektörünün önde gelen firmalarından Turkcell, 2009 yılı Ericsson kaynaklı yatırımlarının finansmanına ilişkin olarak The Swedish Export Credit Corporation'dan (SEK) temin ettiği toplam 360 milyon ABD Doları tutarındaki ithalat finansmanı ile Euromoney Trade Finance tarafından verilen 'Yılın Ticaret Finansman İşlemi Ödülü'nün sahibi oldu.

Ödüle layık bulunan finansman anlaşmaları, Credit Agricole CIB ve Nordea Bank AB aracılığı ve Swedish Export Credits Guarantee Board (EKN) garantisiyle Haziran ve Temmuz 2009'da imzalanmıştı. Finansman işlemi, Turkcell için yaklaşık 285 milyon ABD Doları ve ve grup şirketlerinden Ukrayna merkezli Astelit için yaklaşık 75 milyon ABD Doları olmak üzere iki parçalı olarak gerçekleştirildi.

Ödül, işlemi gerçekleştiren kurumların yöneticileri ve Turkcell Hazine Bölüm Başkanı Murat Erdoğan'ın katılımıyla Londra Sheraton Park Lane'de düzenlenen törenle takdim edildi. Ticaret finansmanı alanındaki bu başarılı anlaşmayla Turkcell'e ve grup şirketlerine büyük fayda sağladıklarını belirten Erden, "Bu ödülle, aracı ve garantör kurumlarla beraber uzun saatler emek vererek hazırladığımız yenilikçi anlaşmanın takdir görmesi hepimizi bir kez daha sevindirdi. Türkiye'den New York Stock Exchange'e kote tek şirket olan Turkcell'in finans yönetimi alanında da diğer şirketlere örnek gösterilmesi Turkcell ailesi olarak hepimize gurur veriyor." dedi.

'Yılın Ticari Finansman İşlemi Ödülü', Euromoney grubunun en önemli yayınlarından biri olan Trade Finance Magazine tarafından veriliyor. Trade Finance Magazine, özellikle dış ticaret, ihracat ve hammadde finansmanı üzerine odaklanan prestijli bir yayın olarak tanınıyor. Her yıl dünya çapında yapılan en iyi finansman işlemleri arasından 85 kadarı, bu ödüle aday gösteriliyor ve kazananlar, ticaret finansmanı konusunda uzman gazeteciler ve bağımsız uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından seçiliyor.