Burhaniye'deki Yemeklerde Zeytinyağı Kullanılıyor

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki lokantalarda yemekler zeytinyağı ile hazırlanıyor.

Burhaniye'deki Yemeklerde Zeytinyağı Kullanılıyor
İlçede pek çok lokanta vitrinlerine zeytinyağı kullanıldığını belirten levhalar asarken, Ören'deki bir lokantanın aşçısı Ender Çiftçi, zeytinyağlı ev yemekleri hazırladıklarını söyledi.
Aşçılığın baba mesleği olduğunu belirten 29 yaşındaki Ender Çiftçi, Burhaniye'nin zeytinyağlı yemekleri ile tanındığını bildirdi. Belediyenin de yemeklerde zeytinyağı kullanılmasını istediğini belirten Ender Çiftçi, "Lokantamızda döner ve kebap çeşitlerinin yanı sıra zeytinyağlı ev yemekleri hazırlıyoruz. Temiz ve ferah olan bahçemizde yerlilerin yanı sıra yabancı turistlere de hizmet veriyoruz. Hijyen kurallarını dikkat ediyoruz. Vatandaşlara temiz, kaliteli ve ucuz hizmet için çalışıyoruz. Yemeklerde mutlaka zeytinyağı kullanıyoruz. Bizim gibi pek çok esnaf ta zeytinyağını tercih ediyor. Burhaniye de yemekler zeytinyağı ile hazırlanır. Dünyanın en lezzetli zeytinyağı da körfez bölgesinde üretiliyor" dedi.