Binlerce Turgutlulu şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Pazar Camisi'n

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Pazar Camisi'nde öğle vakti Turgutlu Şehitliği'nde toprağa verilen Yılmaz'ın cenaze namazına Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Belediye Başkan Vekili Mehmet Balabıyık, emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, MHP Milletvekili Ahmet Orhan, Manisa Tugay Komutanı Mustafa Şenol ve binlerce Turgutlulu katıldı.

Cenaze namazından önce MHP Milletvekili Orhan, polis çemberi oluşturulmasına tepki göstererek Tugay Komutanı Şenol ve emniyet yetkilileriyle tartıştı. Namazdan önce camiye gelen şehit babası Salih Yılmaz, anne Hatice Yılmaz, diğer oğulları Serdar ve Serkan'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze namazının ardından yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda kortej oluşturuldu. Korteje Turgutlulular da eşlik ederken sık sık bölücü terör örgütü ve elebaşısı aleyhinde slogan atıldı. Atatürk Caddesi boyunca vatandaşlar, şehidin tabutuna karanfil attı. Yer yer gergin anların yaşandığı kortej, Karpuz Kaldıran mevkisinde son buldu.

Samet Yılmaz'ın uzman erbaşlık sınavına girdiği ve bir yıldır görev yaptığı, bir süre önce Turgutlu'ya izne geldiği, bir hafta önce birliğine döndüğü öğrenildi.