Batman Belediyesi'nden davullu zurnalı yıkım

Batman'da trafik yoğunluğunu azaltacak Yayla Caddesi'nin yapımı için bölgedeki arsa ve konut sahipleriyle anlaşan belediye, konutların yıkımına davul

Batman'da trafik yoğunluğunu azaltacak Yayla Caddesi'nin yapımı için bölgedeki arsa ve konut sahipleriyle anlaşan belediye, konutların yıkımına davul zurna eşliğinde başladı. Yıkımda ilk balyozu ev sahipleri vurdu.

Batman Belediyesi, kentin en büyük caddesi olan Diyarbakır Caddesi'nde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak olan yeni yolu hizmete açıyor. Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, "Batman'da artık ciddi bir sorun haline gelen ulaşım ve trafik yoğunluğunu, diğer alternatif yollarla birlikte Yayla Caddesi'ni de açarak rahatlatacağız." dedi.

Batman Belediyesi'nin altı aydan bu yana Yayla Caddesi üzerinde arsa ve konutları bulunan hak sahipleriyle sürdürdüğü görüşmelerin anlaşmayla sonuçlanması üzerine konutların yıkımına başlandı. Davul zurna eşliğinde yıkıma başlayan ekipler kısa sürede altı konutu yıktı. Kamulaştırılan alanın 2 bin metrekare olduğunu belirten Belediye Başkan vekili Serhat Temel, 20 metre genişliğinde ve 700 metre uzunluğundaki Yayla caddesindeki çalışmanın bitmesiyle trafik akışının rahatlayacağını ifade etti. Başkanvekili Temel, "Yayla caddesi diye tabir ettiğimiz bu yol tıkanan bir yoldu. İki parsel üzerinde altı yedi tane hane var. Biz bu hane sahipleriyle altı ay süren görüşmeleri nihayete erdirdik. Ortaklaşarak, anlaşarak bir sonuca vardık. Biz bu yayla caddesini bugün itibariyle açmış olacağız." dedi. Batman'daki trafik yoğunluğunun giderilmesine yönelik değişik arayışlarının hep sürdüğünü belirten Başkanvekili Temel, bu çalışmaların en önemlilerinden birinin de Yayla caddesinin durumu olduğunu söyledi.

Diyarbakır Caddesi'ndeki trafik ve insan yoğunluğunun sürekli şikayet konusu olduğunu hatırlatan Başkanvekili Temel, "Diyarbakır caddesi üzerindeki yan yolları hizmete açarak bu trafik yoğunluğunu giderebileceğimiz tespitine vardık. Bu tespitten hareketle önce milli egemenlik caddesinden başlayarak, yayla caddesini açıp bölgeye daha rahat trafik ulaşımı sağlamanın yolunu açtık." dedi.