Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan Yetkilileri Uyardı:

Balıkesir'in Edremit ilçesi Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan, belediye başkanlarının esnafın kepenk kapatmadan sahip çıkması gerektiğini hatırlattı.

Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alparslan Yetkilileri Uyardı:
Alparslan, "Son yıllarda ilçemiz ve beldelerimizde mantar gibi türeyen küçük ve büyük marketlerin bir çoğunu oğlumuz, annemiz, babamız ve akrabalarımızın çalıştırdığı bakkalımızı, büfemizi, fırıncımızı, lokantacımızı, berberimizi, balıkçımızı ve manavcımızı, yok olma durumu ile karşı karşıya getirmiştir. Görünüşte üç beş kişiye iş olanağı sağlıyor, gibi görünse de bir defaya mahsus belediyelere verilen astronomik rakamlar ve hibeler cazip görünmektedir. Ancak yıllardır belediyelere reklam tabela ve emlak vergisi veren yerli esnaftır. Büyük marketlerin bölge ekonomisine katkısının hiç olmadığı, hatta bazı büyük marketlerin bırakın bölgeyi ülkemize katkı sağladığı bile söylenemez. Bölgemizden toplanan paraları doğrudan yurt dışına götüren bu marketlere gösterilen ilgi ve alakanın ilçe esnaflarımıza gösterilmelidir. Burada Bakkallar ve Bayiler Odası olarak düşünülmemesi gerekmektedir. Bütün oda ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek güç birliği yapmak zorundadır. Sadece ilçemizde bulunan yüzlerce bakkala, kendi üreticimiz ürün satıyorsa, bunun ne anlama geldiği çok iyi bilinmelidir. Kısacası artık birlik ve beraberlik zamanı gelmiştir. Daha fazla gecikmeden ve bir çok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kalmadan, belediye başkan ve meclis üyelerinin akli selim kararlar alması zorunlu olmuştur" dedi.
Esnaf teşkilatı olarak sabırlarını sona erdiğini ve bu sabrın taşmaması için büyük çabalar sarf ettiğini söyleyen Alparslan, "Bölgemiz üreticisinden hiçbir ürün almayan, çalıştırdığı personele ödediği asgari ücretinde bir kısmını çalışanına satış yaparak geri alan, bu kuruşlar yetmiyormuş gibi sabah 08:00'den gece 24:00'e kadar açık tutularak, esnafımıza darbe üstüne darbe vurmaktadır. Bir kaç kalem ürünü ucuz satıp bizlere şirin görünen aslında kanımızı emen küçüklü büyüklü bu marketlerin esnafımızı temelli öldürmemesi ve bu kısa sezonda bir nebze nefes alabilmesi için açılış ve kapanış saatlerinin (sabah 09:00, akşam 21:00 gibi)düzenlenmesi hususunda, ilçe ile belde belediye başkanları ve meclis üyelerinin seçim zamanı geldiğinde boyunlarının öne eğik kalmaması için, meclis kararı alarak yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.