Avukat Yusuf Bülbül, Kahramanmaraş Baro Başkanlığı'na aday oldu

Avukat Yusuf Bülbül, Kahramanmaraş Baro Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Şu anki yönetimde başkan yardımcılığı görevini yürüten ve Kahramanmaraş

Avukat Yusuf Bülbül, Kahramanmaraş Baro Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Şu anki yönetimde başkan yardımcılığı görevini yürüten ve Kahramanmaraş Platformu'nun da dönem sözcüsü olan Bülbül, "Üyelerimizin yaş ortalaması 40 yaşın altında. Bu yüzden gençleşen bir baroda genç bir başkan adayının olumlu olacağını düşünüyorum." dedi.

Dondurmacı Kafe'de yaptığı açıklamayla Ekim ayında gerçekleşecek Baro Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunu duyuran Bülbül'e bazı avukat arkadaşları da destek verdi. Mevcut başkan İsmail Kahveci ile problemlerinin olmadığını belirten Bülbül, "6 yıl gibi uzun bir süre sayın başkanımız İsmail Kahveci ile kol kola, önemli görevler üstlendik. Belki bugün birçok meslektaşımız için İsmail Bey karşısındaki adaylığım yadırgatıcı gelebilir. Benim ve ya arkadaşlarımın İsmail Bey'in şahsıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Kendisine sevgimiz ve saygımız sonsuz. Çünkü bizim için baro başkanlığından, yönetim kurulu üyeliğinden çok daha önemli değerler var. Bizim için önemli olan, dostluk, kardeşlik ve ahde vefadır." diye konuştu.

Kahramanmaraş Barosu'nun çoğunluğunun genç üyelerden oluştuğunu dile getiren Bülbül, gençleşen bir baroda, genç bir başkan adayının olumlu olacağını düşündüğünü belirtti. Kahramanmaraş Barosu'nun daha güzel bir noktaya gelebilmesi için sarf ettikleri gayret neticesinde Türkiye'nin önde gelen barolarından biri haline geldiklerini kaydeden Bülbül, "Biz artık öncü ve önder bir baro olduk. Hizmet kalitemizde çıtayı her geçen gün yükselttik. Elbette yapamadığımız, eksik bıraktığımız hizmetler de oldu. Ancak şu bir gerçek ki, bugüne kadar yapılan faaliyetlerin ve başarıların ardında ciddi bir ekip çalışması var. Bu işler kendi kendine olmadı. Olması da mümkün değil. Baro yönetiminde bulunan arkadaşlarım çok iyi bilir ki, başkan olsun, yönetim kurulu üyesi olsun bu görev fedakârlık ve özveri isteyen bir görevdir. Yeri geldiğinde, işinizden, ailenizden, kazancınızdan vazgeçerek bütün mesainizi, meslektaşlarınızı sorunlarına ve yönetim çalışmalarına ayırmak zorundasınız. 6 yıl boyunca da ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, gerçekten de ciddi özveride bulunduk." şeklinde konuştu.

Yapılan ortak istişare sonucunda adaylığının ortaya çıktığını anlatan Bülbül, "Adaylığım, bir uzlaşma ve çözüm arayışının sonucudur. Kimsenin kışkırtmasıyla ya da baskısıyla aday olmadım. Eğer bir baskı varsa bu bana aday olmam konusunda cesaret ve sorumluluk veren arkadaşlarımın teveccühüdür." ifadelerini kullandı.