Şehit Üsteğmen Çetin Aylar, bir hafta sonra asıl görev yerine dönecekti

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu'na teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit düşen 6 askerden Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, bir h

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu'na teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit düşen 6 askerden Piyade Üsteğmen Çetin Aylar, bir hafta sonra asıl görev yeri olan Edirne'ye dönecekti.

Edirne'de bulunan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli olan Çetin Aylar, yaklaşık 2 yıldan bu yana geçici görevle Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunuyordu. Tolga isminde 4 yaşında bir çocuğu bulunan Üsteğmen'in eşi Bilge Aylar, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapıyor.

Bilge Aylar, eşinin şehit olduğu haberini Edirne merkezde kaldığı askeri lojmanlardaki evinde aldı.

Ayların kaldığı ev gelenlerle doldu. Gelenler arasında Edirne Vali Yardımcısı İsmet Akyol, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen de vardı.

Şehit eşiyle görüşüp başsağlığı dileyen yetkililer, daha sonra askeri lojmanlardan ayrıldı. Şehit eşi için sağlık ekipleri ve bir askeri ambulans lojmanlara geldi. Bilge Aylar, şehit cenaze törenine katılmak üzere eşinin memleketi olan Tokat'ın Turhal ilçesine hareket etti.