-medya Baronu Yarın Özgürlüğüne Kavuşuyor Toronto ? 20.07.2010 ? Sahibi Olduğu Şirk...

BARONU YARIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUYOR

TORONTO (A.

BARONU YARIN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUYOR

TORONTO (A.A) – 20.07.2010 – Sahibi olduğu şirketin içini boşaltmak suçundan ABD Yüksek Mahkemesince 6,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Kanada asıllı medya patronu Conrad Black, yarın özgür kalıyor.
Conrad Black'in geçen yıl Mayıs ayında yaptığı temyiz başvurusunu kabul eden yerel mahkeme hakimi Amy St.Eve, Medya Baronu lakaplı Black'in ABD dışına çıkabilmesine de imkan tanıdı. Black'in yakınları, kendisinin Toronto'ya dönmek istediğini belirtiyorlar. Kanada makamları ise Lord olabilmek için Kanada vatandaşlığından çıkıp İngiltere vatandaşı olan Black'in yeniden ülkeye yerleşmesine sıcak bakmıyor.
Black'in davasına bakan Savcı Eric Sussman, hakimin verdiği kararı “sürpriz" olarak nitelendirirken, 'Kefalet ücreti bile ödemeden ABD;den çıkabilecek olması şaşırtıcı. Çünkü bu tür durumlarda sanığın pasaportunun, mahkemenin ipoteğinde olması gerekir' dedi.
Florida'daki düşük güvenlik seviyeli federal hapishanede 18330-424 hükümlü numarası ile 28 ay hapis yatan 64 yaşındaki Conrad Black, ABD, Kanada, İngiltere ve İsrail'de Jerusalem Post'tan, Daily Telegraph'a kadar birçok gazete ve medya kuruluşunun sahibi. Black, şirketlerinin içini boşaltarak 85 milyon doları zimmetine geçirmek ve adaleti engellemek suçlarından 2008'de hüküm giymişti.
Torontolu bir bira imalatçısının oğlu olan Conrad Black, 25 yaşında iken ilk gazetesi Sherbrooke Record'u satın aldı. 2 yıl geçmeden ülkedeki 20 kadar irili ufaklı gazetenin sahibi olan Black, zarar eden her gazeteyi satın aldı ve kârlı hale getirdi. 33 yaşında tarım makineleri imal eden ve Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan Massey-Ferguson traktörlerini üreten Argus şirketini satın alan Conrad Black, 40 yaşındayken Kanada gazetelerinin yarıya yakınını kontrol eder hale gelmişti. Conrad Black'in, yeniden Kanada vatandaşı olmak için başvurduğu, ancak işlediği suç nedeniyle başvurusunun kabul edilmesinin güç olduğu belirtiliyor.
20.07.2010 20:32:04