Köylüler cep telefonuyla görüşme yapmak için yüksek kesimlere çıkıyor

Kırıkkale'nin en yüksek ikinci dağı olan Sivri'nin eteklerinde oturan Keçili köyü sakinleri cep telefonuyla görüşme yapmak için yüksek kesimlere çıkıy

Kırıkkale'nin en yüksek ikinci dağı olan Sivri'nin eteklerinde oturan Keçili köyü sakinleri cep telefonuyla görüşme yapmak için yüksek kesimlere çıkıyor. Bazı köylüler yakınlarıyla görüşmek için yaklaşık bir kilometre yürümek zorunda kalıyor.

Türkiye'de GSM şirketleri daha fazla müşteriye ulaşabilmek için birbirleriyle rekabet ediyor. TV ve gazetelere sıkça reklam veren GSM şirketleri, ucuza ve Türkiye'nin her yerinden kesintisiz konuşma imkanı sunduklarını ifade ediyor. Ancak reklamlarda anlatılanların aksine hala Türkiye'nin birçok yerinde cep telefonlarının çekmemesi dikkat çekiyor. Bunun en iyi örneklerinden biri de Kırıkkale'nin en yüksek ikinci dağının eteklerinde kurulu bulunan Keçili köyünde yaşanıyor. Ankara'ya 60, Kırıkkale'ye 25 kilometre mesafede bulunan köyde çiftçiler, ellerinde telefon konuşmak için yer tespitine çalışıyor. Bazı köylüler cep telefonlarını aksesuar olarak kullanıyor. Bazıları ise çocuklarının eline vererek oyuncak şeklinde kullanılmasına izin veriyor.

İnsanların uzaya çıktığı bir dönemde başkent Ankara'nın yanı başındaki Keçili köyünde cep telefonlarının çekmemesine tepki gösteren köy muhtarı Hacı Arif Özdemir, yetkililerden ilgi beklediğini söyledi. Cep telefonlarını aksesuar olarak kullandıklarını dile getiren köy sakinlerinden Harun Özdemir, "Cep telefonları kurulsun ve dünya ile irtibatımız olsun." şeklinde konuştu. Bazı ailelerinin çocuklarının şehirde yaşadığını ifade eden Özdemir, "Çok acil durumlarda biz onları onlar da bizi arıyor. Fakat birbirimize ulaşamıyoruz. Ancak iş işten geçtikten sonra görüşmek imkanı buluyoruz." diye dert yandı.