DSP Genel Başkanı Türker: Teröre karşı bir devlet politikası geliştirilmelidir

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, terörün önüne geçilmesi için bütün partilerin üzerinde uzlaştıkları bir devlet politikasının ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, terörün önüne geçilmesi için bütün partilerin üzerinde uzlaştıkları bir devlet politikasının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Anayasa değişikliği referandumuna karşı partisinin izlediği politikayı anlatmak üzere Trakya turuna çıkan Türker, bu kapsamda partisinin Edirne İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada bir basın toplantısı düzenlenen DSP lideri, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hantepe Karakolu'na teröristlerin düzenlediği saldırıda 6 askerin şehit edilmesi konusuna değindi. Terörün bitirilmesi ve bir şehit cenazesinin daha gelmemesi için bütün partilerin bir araya gelerek terörle mücadele konusunda bir devlet politikası geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Türker, "Bu politika devlet politikası olmalıdır. Yalnız iktidar partisinin ya da güvenlik güçlerinin oluşturduğu politika değil, milli iradeyi temsil eden bütün partilerin tartışarak uzlaştıkları bir devlet politikası oluşturulmalı ve terörün sona erdirilmesi için mutabakat sağlanmalıdır." dedi.

Partisinin bu konuda deneyimli olduğunu anlatan Masum Türker, iktidara geldikleri tarihle iktidardan ayrıldıkları tarihe kadar terörün sona erdirildiğini anlatan Türker, bunun o dönemde iktidar ve muhalefetin sağladığı politikalar sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Türker, bu konudaki görüşlerini Başbakan'ın kendilerine yaptığı ziyarette kendilerine aktardıklarını anlattı.