Çorum Belediyesinin Terminal Ve Stadyum Projesinde Arsa Sorunu Çözüldü

Çorum Belediyesi'nin "yap işlet devret" modeliyle hayata geçirmeyi planladığı Terminal Projesi ile TOKİ işbirliğinde yapmayı düşündüğü Stat Projesi'nde arsa sorunu çözüldü

Çorum Belediyesi'nin "yap işlet devret" modeliyle hayata geçirmeyi planladığı Terminal Projesi ile TOKİ işbirliğinde yapmayı düşündüğü Stat Projesi'nde arsa sorunu çözüldü. Her iki projeyle ilgili arsa takasını öngören protokol, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş ve Defterdar Yaşar Ahmet Özkan arasında imzalandı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çevreyolu üzerinde yapılacak Terminal ve Stat Projesi için Milli Emlak Müdürlüğü'nün 120 bin 354 metrekare, İl Özel İdaresi'nin 10 bin 285 metrekare olmak üzere toplam 130 bin 639 metrekarelik arsayı Çorum Belediyesi'ne devrettiğini açıkladı.
Külcü, belediyeye devredilen 130 bin 650 metrekarelik arsanın 76 bin 500 metrekarelik kısmının stadyum projesinde, geriye kalan 54 bin metrekarelik kısmının Şehirlerarası Yolcu Terminali için kullanılacağını söyledi.
İl Özel İdaresi ve Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'yle yaptıkları protokol kapsamında Milli Emlak Müdürlüğü'yle 46 bin 556 metrekarelik arsa takası yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Külcü, yapılan arsa takası sonucunda Milli Emlak Müdürlüğü'ne 419 bin 800 TL, İl Özel İdaresi'ne ise 279 bin TL fark ödediklerini bildirdi.
Terminal ve stat projesinin belediye başkan adaylığı döneminde Çorum halkına verdiği taahhüdün iki önemli aşamasını oluşturduğunu anlatan Külcü, TOKİ işbirliğinde 76 bin 500 metrekarelik bir alanda inşa edilecek spor kompleksi içerisinde stadyum, spor salonu ve çim sahaların yer alacağı komple bir tesis yapacaklarını açıkladı.
ÇEVİK KUVVET HİZMET BİNASINA ARSA VERİLDİ
Milli Emlak Müdürlüğü'yle yaptıkları protokol kapsamında Çevreyolu Süt Fabrikası arkasında mülkiyeti belediyeye ait bulunan arsayı Çevik Kuvvet hizmet binası yapımı için Milli Emlak Müdürlüğü'ne devrettiklerini dile getiren Külcü, bunun yanında Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan İHL binası, Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan 5 bin metrekarelik arsayı da Milli Emlak Müdürlüğü'ne devrettiklerini bildirdi. Külcü, İl Özel İdaresi'yle yaptıkları protokol kapsamında İkbal Kent yakınlarında bulunan 3 bin 912
metrekarelik arsayı okul yeri olarak İl Özel İdaresi'ne devrettiklerini açıkladı.
Başkan Külcü, imzalanan protokolle eğitim, sağlık, ulaşım, emniyet ve spor olmak üzere Çorum'da beş faaliyette hizmetin önünü açtıklarını sözlerine ekledi.