Başbakan Tayyip Erdoğan gözyaşlarını tutamadı!

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de asılan gençlerden bahsederken gözyaşlarına engel olamadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan gözyaşlarını tutamadı!
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 12 Eylül’de asılan gençlerden bahsederken gözyaşlarına engel olamadı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "12 Eylül" döneminde idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesine bıraktığı mektubu kürsüde okudu. Mektubu okuduğu sırada duygulanan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan,AK Partigrup toplantısında yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de suçsuz yere gözaltına alındıktan sonra idam edilen Necdet Adalı'dan bahsetti. Erdoğan, Adalı ile ilgili yazılmış olan Ahmet Kaya'nın seslendirdiği Şafak Türküsü'nü okudu.

Erdoğan, "Bakın Necdet Adalı o zaman bir cinayet suçlaması ile tutuklandı. Serbest bırakılacağından o kadar emindi ki firar girişimine katılmadı. Kendisini yargılayan hakim karara şerh koydu ama fayda etmedi. Adalı darağacına götürüldü." dedi.

12 Eylülcülerin, soldan idam edilen Necdat Adalı'ya karşı Mustafa Pehlivanoğlu'nu idam ettiğini belirten Erdoğan, Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesi ve babasına yazdığı mektubu okurken gözyaşlarını tutamadı.

Geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nu da anan Erdoğan, Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' isimli şiirini okudu.