Türk dünyasının yeni müzik kanalı: TMB

Türk dünyası yeni bir müzik kanalıyla daha tanıştı: TMB (Türk Müzik Birliği)... Ancak bu müzik kanalı biraz farklı. İşte detaylar...

TMB (Türk Müzik Birliği)  Sadece Türkiye değil tüm Türk dünyasının ilk ve tek ortak müzik kanalı olma özelliğini taşıyor.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kırgızistan gibi bağımsız Türk cumhuriyetleriyle diğer 9 özerk Türk cumhuriyetinin ortak müzik kanalı olan TMB (Türk Müzik Birliği-Turkish Musik Box) bu ülkelerin sadece popüler müziklerine yer veriyor.

Türksat uydusu aracılığıyla hem Asya hem de Avrupa'ya yayın yapan TMB aynı zamanda D-Smart 186. kanal, Digital Kablo (Teledünya) 163. Kanal'dan izlenebiliyor.

Tüm Türk cumhiriyetlerinde kablo sistemlerine de giren TMB 300 milyonluk Türk dünyasının MTV si olma yolunda.

Türk dünyasının pop starlarını dünyaya tanıtmayı amaçlayan TMB çok yakında Avrupa'da da kablo sistemlerinde yerine alacak.

Kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını deneyimli televizyoncu Naim Burak Elçi'nin üstlendiği TMB, özellikle tüm Türk cumhuriyetlerinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye'de 10'un üzerinde müzik kanalı yer alırken, diğer Türk cumhuriyetleri ilk müzik kanallarına TMB aracılığıyla ulaşmış oldu.

Yayın akışında sırayla tüm Türk cumhuriyetlerinin kliplerine yer verilen TMB'de canlı performanslara, ortak projelere de yer veriliyor.

Tüm Türk dünyasından VJ lerin çalıştığı TMB'nin ortak dili Türkiye Türkçesi.

TMB'nin uydu frekansları


Türksat 3A Batı Türksat 2A Doğu

Frekans: 12525 Frekans: 12015

Sybrate: 30000 Sybrate: 27500

Fec: 5/6 Fec: 5/6

Polarizasyon: Vertical Polarizasyon: Horizontal

D Smart 186. Kanal
Teledünya 163. Kanal