Sinop'ta 10 çocuk 'Umut Yıldızı Projesi'yle bilgisayar öğrendi

Sinop'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından ortaklaşa düzenlenen "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi"

  Sinop ' ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü , Emniyet Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından ortaklaşa düzenlenen " Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi " ile bilgisayar ve internet eğitimi alan 10 çocuk sertifika aldı .

İl Emniyet Müdürlüğü ' nden yapılan yazılı açıklamada , gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması , gelecekte birer meslek sahibi olmaları , aynı zamanda gelişen teknolojinin takibi , bilgisayar konusundaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için " Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi " kapsamında çalışmalara başlanıldığı belirtildi .

Açıklamada , " İl Emniyet Müdürlüğümüz , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur işbirliğiyle , Çocuk Şube Müdürlüğümüzce tespit edilen 10 çocuk için , 17 Mayıs 2010–30 Haziran 2010 tarihleri arasında Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi ' nde temel bilgisayar ve internet kullanımı kursu düzenlendi . Kurs kapsamında kursiyerlere , Windows XP , Microsoft Excel , Power Point , İnternet Explorer konularında eğitim verildi . Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi . " denildi .