Side-TUDER Başkanı Barut: Side destinayonunda konaklama tesislerinde müşteri memnuniyeti yüksek

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Side destinasyonunda otellerin yüzde 70'inin 5 yıldızlı olduğunu

  Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği ( Side-TUDER ) Başkanı Cengiz Haydar Barut , Side destinasyonunda otellerin yüzde 70 ' inin 5 yıldızlı olduğunu söyledi .

Barut , açıklamasında , 140 bin yatak kapasiteli destinasyon bölgesindeki otellerin büyük çoğunluğun Avrupa ülkelerinde marka otel olarak bilindiğini ifade etti . Barut , bu marka değerini korumak için mücadele ettiklerini ifade etti .

Türkiye ' de en fazla 5 yılzdızlı otelin bulunduğu alanın Side bölgesi olduğunu altını çizen Barut , müşteri memnuniyeti anket sonuçlarının da konaklama tesislerinin marka olduğunu ispatı olduğunu söyledi . 1 Temmuz itibariyle bölgede otellerin doluluk oranının yüzde 95 olduğunu belirten Barut , önümüzdeki günlerde bu oranın daha da yukarıya çıkmasını beklediklerini kaydetti . Barut , şöyle dedi :

" Bölgemizdeki otellerin kaliteli ve marka olması aynı zamanda müşteri memnuniyetini de beraberinde getiriyor . Bölgemize genelde Orta Avrupa ülke turistleri yanı sıra Rus , Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) , Baltık ve İskandinav turistler geliyor . Yaptığımız müşteri memnuniyeti anketlerimizde yabancı konukların yüzde 100 ' e yakını Side destinasyonundan çok memnun . Turist otelde gördüğü yakın ilgi ve alakatı dışarı çıktığında da görmek istiyor . "