Cumhurbaşkanı Gül: Siyasi parti liderleri usul tartışmalarını aşarak samimi şekilde görüşmeli

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İsrail'in Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer görüşmesiyle ilgili, 'Dışişle

  Cumhurbaşkanı Gül , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun İsrail ' in Sanayi , Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer görüşmesiyle ilgili , ' Dışişleri Bakanları savaş anında bile görüşürür . " değerlendirmesinde bulundu . İki ülke arasında halledilmesi gereken bir sorun olduğunu ve görüşme talebinin İsrail tarafından geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül , " Görüşmeden çok içeriğinin önemli olduğunu dile getirdi . Terör konusunda liderler arasında çıkan görüşme polemiğiyle ilglii soruları da cevaplayan Gül , " Böyle önemli bir meselede , partiler nasıl olacak , ne olacak gibi usul meselelerini aşarak oturup samimi bir şekilde görüşmelerin yapılması gerektiği kanaatindeyim . " dedi .

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ' yu makamında ziyaret etti . Saat 11 . 50 sıralarında Valiliğe gelen Gül ' ü Vali Hüseyin Avni Mutlu , İBB Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer yetkililer karşıladı . Tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Gül , ardından Valilik Makamına geçti .

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül , İstanbul ' unu önemine dikkat çekti . Ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül , " Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun İsrail ' in Sanayi , Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile görüşmesi nasıl değerlendiriyorsunuz? " sorusuna , " Dışişleri bakanları yeri gelirse savaş anında bile görüşürler . Dolayısıyla ortada sorun var . Ortadaki , büyük bir sorun , çözülmesi gereken bir sorun , beklentilerimiz var . Böyle bir talep olmuş . Bu talep karşısında görüşmekte bir mahsur yok . Görüşülürken nelerin konuşulduğu önemlidir . " yanıtını verdi .

Abdullah Gül , " Siyasi parti liderlerinin terörle mücadele ile ilgili görüşme konusunda ortaya çıkan polemiği nasıl değerlendiriyorsunuz? " sorusu üzerine Türkiye ' nin büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığını ve siyasilerin sağduyu ve öz güven içinde yaklaşması gerektiğini belirtti . Gül , " Herkesin öz güven içinde hareket etmesi gerekir . Ben bütün parti başkanlarını davet ettim , herkesle geniş bir şekilde görüştüm . Doğrusu hükümet , ana muhalefet partisi , meclisteki diğer partiler , onların muhakkak görüşmesi gerekir . Görüşüp olup bitenler hakkında daha detaylı bilgilendirmek gerekir . Şüphesiz ki bilgiler hükümettedir . O açıdan bunları polemik konusu yapmadan büyük bir özgüven ve olgunlukla muhakkak ki bir araya gelip , bazen sizlerin huzurunuzda konuşulamayacak konuları Türkiye ' nin yönetiminden sorumlu gerek iktidar partisi olsun , gerek muhalefet partileri olsun , onların da sorumlulukları vardır , Meclis ' te oldukları için , onların bilgilendirilmesi ve onlarla konuşmak gerektiğine inanıyorum . Ben hepsine bu bilgilendirmeyi yaptım . Gerekirse başka formatlarda buluşulabilir . Önemli olan şey , böyle bir önemli bir konu varken bunda katılımcılık önemlidir . Herkesin bu önemli konularda tam bilgili şekilde hareket etmesi önemli . Herkesin siyasi tavrı farklı olabilir . Siyasi partiler demokrasinin gereğidir , çoğulculuk , farklı fikirler demokrasinin gereğidir . Ama , Türkiye ' nin çok önemli bir meselesi söz konusu olduğunda , böyle önemli bir meselede , partiler nasıl olacak , ne olacak gibi usul meselelerini aşarak oturup samimi bir şekilde görüşmelerin yapılması gerektiği kanaatindeyim " dedi .

Oğlu ' nun Harvard ' a kabul edilmesiyle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter ' da yayınladığı mesajla ilgili sorular üzerine Gül , birey olarak kendisiyle ilgili bir konuyu sosyal paylaşım sitesinden yayınlamasının doğru olduğunu dile getirdi . Gül , sözlerini şöyle sürdürdü : " Herkes tebrik edince ben de teşekkür etmek istedim . Ben orayı siyasi konularla ilgili hiçbir zaman kullanmam ve kullanmayı düşünmüyorum . Orası bir sosyal paylaşım sitesi olduğu için insani konularla ilgili , şahıslarımızla ilgili konularla ilgili görüşmeleri birey olarak , aranızdan birisi gibi zaman zaman paylaşmayı tercih ediyorum . Ama cumhurbaşkanı vasfımla muhataplarım ayrıdır , basınla ilişkilerim ayrıdır . Orayı hiçbir zaman bir basın ilişkisi olarak düşünmüyorum . "