Burdur Valisi Tapsız: İlçelerin potansiyelini ekonomiye kazandıracağız

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, şehir merkezinin yanı sıra ilçelerdeki, beldelerdeki ve köylerdeki potansiyellerin değerlendirilerek turizmde, ekonomid

  Burdur Valisi Süleyman Tapsız , şehir merkezinin yanı sıra ilçelerdeki , beldelerdeki ve köylerdeki potansiyellerin değerlendirilerek turizmde , ekonomide , eğitimde canlılık sağlanacağını söyledi .

Yaklaşık bir ay önce Burdur Valiliği görevine başlayan Vali Süleyman Tapsız , ilçe ziyaretlerini sürdürüyor . Bir günde 5 ilçeyi gezen Vali Tapsız , kaymakamlardan brifingler aldı . İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Enver Aydın ve İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ' ın da eşlik ettiği Vali Tapsız ' ın ilk durağı Karamanlı oldu . Burada Kaymakam Ergün Baysal ve Belediye Başkanı Mehmet Özger ' in de bulunduğu ilçe protokol tarafından karşılanan Vali Tapsız , ilçeyle ilgili brifing aldı .

Tefenni Kaymakamlığı ' nda da iki kız öğrenci tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Tapsız , ilçedeki kurum amirleriyle tek tek tanıştı . Kaymakamlık binasını inceleyen Tapsız , burada da Kaymakam Eyüp Fırat ' tan brifing aldı . Tapsız daha sonra Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak ' ı makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi edindi . İlçedeki kahvehanede oturan vatandaşlarla da sohbet eden Tapsız ' ın sonraki durağı Çavdır ilçesine oldu . Çavdır Kaymakamlığı girişinde ilçe protokolü tarafından karşılanan Tapsız , Belediye Başkanı Mustafa Uysal ile görüştü . Uysal , başkanlığı döneminde imza attığı önemli projelerle ilgili Tapsız ' a bilgi verdi . Vali Tapsız , yapımı büyük oranda tamamlanan ve bu yıl öğretime açılması hedeflenen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çavdır Meslek Yüksek Okulu binasını da gezdi . Özellikle çevre düzenlemesini çok beğenen Tapsız , eğitime verilen destekten ötürü katkısı olan herkese teşekkür etti .

Vali Taptıs daha sonra Gölhisar ' ı ziyaret etti . Kaymakam Vekili Önder Coşğun tarafından ilçe girişinde karşılanan Vali Tapsız , Kibyra Antik Kenti ' ndeki çalışmalarla yakından ilgilendi . İlçeye daha geniş bir zamanda tekrar geleceğini belirtti .

VALİ OLMAK İSTEYEN GENÇLE SOHBET ETTİ

Öte yandan Vali Tapsız , bir süre önce kendisine mektup yazarak ileride vali olmak istediğini anlatan Gölhisar Anadolu Lisesi 12 B sınıfı öğrencisi Kamil Irmak ' la da uzun uzun sohbet etti . Okul birincisi olan Irmak ' ın şimdiden kendisine yüksek bir ideal koymasının çok sevindirici olduğunu söyleyen Tapsız , kendisine nasihatlerde bulundu . Tapsız , ileride kendisiyle aynı mesleği yapmak isteyen Kamil Irmak ' la kaymakamlık makamında hatıra fotoğrafı çektirdi . Tapsız , Gölhisar Belediyesi ' ni de gezdi . Belediye Başkanı Veli Cantilav , ilçe için yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi . Tapsız ' ın son ilçe ziyareti Altınyayla ' ya oldu . Kaymakam Önder Coşğun ' dan ilçe ile ilgili bilgi alan Tapsız , daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Tuğrul ' u makamında ziyaret etti .

Bu arada Vali Tapsız , gittiği ilçelerde bulunan emniyet amirlikleri ile jandarma komutanlıklarını da ziyaret etti . Buralardaki binaları gezen Vali Tapsız , ilçelerle ilgili asayiş brifingleri aldı .

Vali Tapsız , ilçelerin potansiyellerinin bir an önce daha da aktifleştirilmesi gerektiğini söyledi . Bunun için devlet vatandaş işbirliği içinde çalışılacağını dile getiren Tapsız , " Her ilçemizin kendine has özellikleri var . Gölhisar özellikle Kibyra Antik Kenti ile turizmde gelecek vaad ediyor . Çavdır , yolların kavşağında bulunması ve yüksek öğrenim okulu ile gelecekte çok daha canlı olacaktır . Tefenni meslek yüksek okulu ile birlikte canlılık kazanmaya başlamış bile . Altınyayla güreşleriyle , mantarcılığıyla , seracılığıyla umut vaad ediyor . Karamanlı mermer üretiminde önemli bir ilçemiz . Bu ve benzer potansiyellerimizi çok daha fazla canlandıracak ve buraları kalkındıracağız . " dedi .