Bakan Yılmaz Şırnaklı işadamlarına seslendi: Kalkınma için mutlaka barışa, birliğe ihtiyacımız var

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Şırnak'taki temasları çerçevesinde Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nda işadamlarına seslendi. Bölge halkının sıkıntılarını

  Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Şırnak ' taki temasları çerçevesinde Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası ' nda işadamlarına seslendi . Bölge halkının sıkıntılarını ve özellikle ekonomik anlamda ne kadar zorluk çektiğini bildiklerini ifade eden Yılmaz , " Bölgede olsun ülke genelinde olsun kalkınma sürecini hızlandıracaksak mutlaka barışa , huzura , kardeşliğe ve birliğe ihtiyacımız var . " dedi .

Cevdet Yılmaz , Cuma namazı çıkışında AK Parti Milletvekili Veli Seyda ile birlikte Cudi dağın eteklerinde 2 gündür devam eden yangını seyretti . Ardından Dicle Kalkınma Ajansı ( DİKA ) ' nın yatırım destek ofisinin açılışını yapan Yılmaz Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası ' nda işadamlarına hitap etti . Bölge halkının ne kadar eziyet çektiğini ve özellikle ekonomik anlamda ne kadar zorluk çektiklerini bildiklerini söyleyenBakan Yılmaz , " Bölgede olsun ülke genelinde olsun kalkınma sürecini hızlandıracaksak mutlaka barışa , huzura , kardeşliğe ve birliğe ihtiyacımız var . İnsanların birbirlerini anlamaya ihtiyacımız var . Ben inanıyorum ki insanların bu bölgeye olan ön yargıların ve gerçeğin arasında çok büyük bir fark var . Bunu özellikle çok iyi anlatmamız lazım . " dedi .

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ise , bölgenin sıkıntılarını dile getirdi . Geliş , " Ülkemizin tüm temel ve özgürlük haklarını savunmalıyız . Konuşmayı sürdürmeliyiz . Biz artık ekonomik paketlerini istemiyoruz . Vergi ve enerji indirimini istemiyoruz . Para ve kredi istemiyoruz . Biz artık huzur istiyoruz . Huzurlu bir bölge huzurlu bir Türkiye demektir . Huzur verene iş ve aşk getirecektir . İlimiz GAP bölgesinde yer almaktadır . Bölgenin en geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır . Ama huzurun olmaması ve bölgede uzmanların olmaması bölgenin gelişmemesinin en büyük nedenidir . Artık biz de tarafız . Huzurun , istikrarın , sağduyunun ve demokrasinin yanındayız . Kavgayı , çatışmayı çıkartan her girişimin karşısındayız . Biz huzur istiyoruz . Biz sağduyu olmayı yeniden Türkiye ' nin kendisiyle barışmasını bekliyoruz . " diye konuştu .

Şırnak ' ın sınır bölgesinde bulunan ve 1965 yılından beri kapalı olan ' Andiver Kapısı ' nın açılmasını talep eden Geliş , kapının açılmasının ülke ve bölge halkına çok büyük bir katkı sağlayacağını kaydetti .