Burhaniye Pelitköy'de Kavak Ağaçları Kesilmesin

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde belediyenin yol kenarında bulunan kavak ağaçlarını kesme kararı alması vatandaşların tepkisine neden oldu

Burhaniye Pelitköy'de Kavak Ağaçları Kesilmesin
Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde belediyenin yol kenarında bulunan kavak ağaçlarını kesme kararı alması vatandaşların tepkisine neden oldu. Belediyenin genişletme çalışmaları sırasında yol kenarında bulunan 15 kavak ile1 karadutu kesme kararı aldığını belirten Kenan Çoban, belde girişine güzellik katan ağaçların kesilmemesini istedi.
Pelitköy de belediyenin beldeyi Çanakkale-İzmir yoluna bağlayan yolda başlattığı genişletme çalışmaları devam ederken yol kenarında bulunan kavaklar ile karadut ağacını kesilme kararı alınması tepkilere neden oldu. Ağaçların yola güzellik kattığını belirten Burhaniye Tariş Yönetim Kurulu üyesi Kenan Çoban, "Yol çalışmaları sırasında kenarda bulanan kavak ağaçları ile karadutu kesme kararı almışlar. Oysa burada yol çok geniş. Yolu 1 metre genişletmek için ağaçları kesme kararı alan belediye yolun karşı tarafına da ağaç dikmeye çalışıyor. Bu nasıl anlayış. Bu ağaçlar belde girişine güzellik katıyor. Ayrıca burada bulunan karadut beldedeki iki karaduttan biridir. Ağaçların kesilmemesi için başkan Hüseyin Kayacık'a gittim. 'Plana mutlaka uyulacak. Ne gerekiyorsa yapacağız'dedi. Başkan Kayacık'ın kararını tekrar gözden geçirmesini bekliyorum. Ağaçlar kolay yetişmiyor" şeklinde konuştu.