Kars'ta aşırı yağışlar su baskınlarına neden oldu

Kars'ta yağan aşırı yağmurlar sel baskınlarına neden oldu. Başta Alpaslan Mahallesi ve Subatan mahalleri başta olmak üzere birçok noktada vatandaşları

Kars'ta yağan aşırı yağmurlar sel baskınlarına neden oldu. Başta Alpaslan Mahallesi ve Subatan mahalleri başta olmak üzere birçok noktada vatandaşlarının yaşamını olumsuz etkilindi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

Kars'ta aniden bastıran yağmur, yaşamı durma noktasına getirdi. Mahallelerde sel suları nedeniyle birçok kanalizasyon taştı ve birçok evin bahçesi de sular altında kaldı.

Vatandaşlardan kimileri evlerine dolan suları çekti, kimileri de bahçelerine su dolmasın diye toprak ve taşlarla yolu kapattı. Çocukların pencerelerden çalışmaları izlediği kentte birçok noktada rögarlardan sızan su, yağmurun boyutunu gözler önüne serdi.

Su baskınlarının yaşandığı Mahallelerde incelemeler de bulunan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Bu yaşanan olay bir afet olayıdır. Yağmurun aşırı derecede yağması sonucu ister istemez caddelerde, sokaklarda yağmur sularını kanallar taşımadığı zaman bir şekilde vatandaşa zarar veriyor. Sadece Belediye olarak değil, vatandaşlarında bu tür sorunlara sahip çıkması gerek. Kanalizasyonlar yol güzergâhı üzerinde, eğer dereye doğru bir geçiş verilirse bir problem yaşanmaz. Genel anlamda şehrimizde mahallelerimizi dolaştık. Çok ciddi anlamda bir sorun yoktur ama yüzeysel anlamda suların zaman zaman vatandaşların evlerine yakın olması bizleri üzmektedir." dedi.

Vatandaşların Belediyenin çalışmalarından şikâyetçi oldukları yönündeki sorular üzerine ise Başkan Bozkuş, "Belediyemiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlar kendi sorunlarına kendileri sahip çıksa, hiçbir sorun yaşanmaz. Yüzeysel suları getirip kanalizasyonlara bağlamışlar. Her kanalizasyon borusunun bir kapasitesi vardır. Kanalizasyonların görevi orada ki atık suları taşımaktır. Yüzeysel suları da getirip aynı kanallara bağlarsanız boru taşımadığı zaman vatandaşın evinden çıkacaktır. Yaşanan sel felaketinde can ve mal kaybı yaşanmadı." diye cevap verdi.