14 Ülkenin Değişim Öğrencileri Kavak Beldesinde Fidan Dikti

Lions 118â€"T Kulübü'nün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 14 ülkenin öğrencileri Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy beldesinde düzenlenen törenle fidan dikti.

14 Ülkenin Değişim Öğrencileri Kavak Beldesinde Fidan Dikti
Fidan dikiminden önce bir konuşma yapan Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, bu etkinlik sayesinde ülkeler aRAsında dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "İsviçre, İsveç, Almanya, Finlandiya, Danimarka, Slovenya, Çekoslovakya, Hollanda, İtalya, Meksika, Polonya, Hırvatistan ve Ukranya'dan gelen kardeşlerimizin dikecekleri fidanların dünya barışının, kardeşliğin simgesi olacağına inancım tam" dedi.
Uluslararası Lions Kulubü Gençler Arası Değişim Koordinatörü Sema Yazgan ise her yıl Lions Kulübü'nün katkıları ile gelen değişim öğrencilerinin bir ay boyunca bir ailenin yanında kaldığını belirterek, "Bu süre içerisinde öğrenciler bir haftalık gezilerinde Türkiye'yi gezerek bilgi edinebiliyorlar. Bu arada sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde de her ülke adına fidan dikiliyor. Bu yılda Kavakköy Beldesinde bu fidan dikimini gerçekleştirdik. Bizler sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği de pekiştirmek için buradayız" dedi.
Konuşmaların ardından 14 ülkeden 22 öğrenci bölgeye dut, süslü selvi, çınar, gül, akasya, begonya ve söğüt fidanlarını törenle bölgeye dikti.