MHP'li Toskay: 12 Eylül AK Parti ve Başbakan Erdoğan'dan kurtulma günü olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, refarandumda 'hayır' çıkmasıyla birlikte AK Parti iktidarının sonunun geleceğini iddia etti. Toskay, "Refera

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, refarandumda 'hayır' çıkmasıyla birlikte AK Parti iktidarının sonunun geleceğini iddia etti. Toskay, "Referandumda yüz bin kere, milyon kere 'hayır' diyeceğiz. 'Hayır' bu millet için hayırlı olacak. 12 Eylül AK Parti ve Başbakan Erdoğan'dan kurtulma günü olacak." dedi.

Antlaya'nın Manavgat ilçesinde partisinin olagan kongresine katılan ve partililere konuşan Tunca Toskay, refarandumda 'hayır' çıkmasıyla birlikte AK Parti iktidarının sonunun geleceğini iddia etti. Toskay, 8 yıldır iktidarda kalan AK Parti'nin son bir yılında anayasa değişikliğine yapma istediğinin esas nedeninin dış güçlerin istediğiyle başlattığı sözde açılımı rahat bir şekilde gerçekleştirmek olduğunu ileri sürdü. Toskay, "Referandumda yüz bin kere, milyon kere hayır diyeceğiz. Hayır bu millet için hayırlı olacak. İktidar partisinin Anayasa değişikliğine gitmesinin 3 nedeni var. Bunların birincisi sözde açılımlarını rahat bir şekilde gerçekleştirme. İkincisi ise en önemlisi Anayasa Mahkemesini değiştirmek istiyorlar. Mahkeme üyelerinin AK Partili olmasını istiyorlar. Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi siyasi parti liderleri ve Başbakanları vatana ihanetten yüce divana gönderiyor. İktidar partisi, Anayasa değişikliğine giderek iktidardan uzaklaşmaları halinde yüce divana gitmemenin yollarını arıyor. AK Parti en fazla 17 Temmuz 2011 tarihine kadar iktidarda kalabilecek. Yapılacak ilk seçimde tek başımıza iktidara geleceğiz ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlarını vatana ihanetten yüce divana göndereceğiz. AK Parti'nin yolsuzlukta dişine kan bulanmıştır. Yaptıkları akçeli işlerlerdeki yolsuzlukların hesabını tek tek soracağız." diye konuştu.

"AK PARTİ'DE ESKİ TÜFEK SOLCULAR MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERDEN DAHA BASKIN"

AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Taraf Gazetesi'ne bir yıl önce verdiği bir mülakatında anayasa değişikliğiyle ilgili yapılacak olanlarla ilgili bilgilendirme yaptığını hatırlatan Toskay, üst kimlik olarak Türk vatandaşlığını yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olması gerektiğini söylediğini belirtti. Anayasa değişikliği ısrarında AK Parti içindeki eski tüfek solcuların Milli Görüş çizgisinden gelenlere göre daha baskın olduğunu öne süren Toskay, AK Parti Grup Başkan Vekili Ayşenur Bahçelikapılı'nın eski bir solcu olduğunu belirtti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN USLÜBÜNU DÜZELTMEDİĞİ SÜRECE RANDEVU VERMEYECEĞİZ

Tunca Toskay CHP Genel Başkanı Kemal Kılınçtaroğlu'nu da eleştiri oklarına tuttu. Kılınçtaroğlu'nun refarandum ve açılımla ilgili olarak Deniz Baykal'dan farklı bir politika izlediğini vurgulayan Toskay, buna en iyi örneğin son günlerde CHP'nin de bir Kürt raporu hazırlama çalışması içinde olması olduğunu kaydetti.

Toskay, AK Parti iktidarının ömrünü tamamladığını belirterek, şöyle devam ett: "12 Eylül aynı zamanda AK Parti iktidarınında sona erdiğinin belirleyecek gün olacak. Refarandum aynı zamanda AK Parti ve Başbakan Erdoğan'dan kurtulma günü olacak. Duruşumuz net; Hayır. Partimiz 12 Eylül'de refaranduma milyon kere hayır diyecek. Anayasa değişikliği ülkenin bölünüp parçalanmasına öncülük edecektir. Bir milletin birlik ve beraberliğini dil birliği sağlar. Başbakan Recep Erdoğan, ülkücülere karşı uslübunu düzeltmediği sürece MHP'den randevu alamayacak. Zaten Başbakan Erdoğan, sözde açılımı başlatırken bize mi danıştı da başka konularda bizimle görüşecek. Hiç kimse MHP'yi terör olaylarından nemalanan bir parti diye tanımlayamaz. Biz terör karşısında dik duran tek partiyiz."

Kongrede mevcut ilçe başkanı İsmail Hakkı Karadağ'a karşı başka bir aday çıkmadı. İsmail Hakkı Karadağ'ın listesinde şu isimler yer aldı: Ramazan Arslan, Ahmet Yıldız, Ali Erdal Şahin, Hilmi Uslu, İbrahim Okan Akın, Ali Çetin, Salih Çiftçi, Numan Enhoş, Mehmet Yılmaz, İsmail Erdoğdu, Cemile Er, Ahmet Varol, Ahmet Pullu, Osman Ergin, İsmet Öz, Hüseyin Demir, İbrahim Atalay, Alim Özdoğan ve Mehmet Korkmaz