II. Abdülhamit'in torununu son yolculuğuna Başbakan Erdoğan ve bakanlar uğurladı

Sultan II. Abdülhamit'in torunu Osman Nami Osmanoğlu, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Baş

Sultan II. Abdülhamit'in torunu Osman Nami Osmanoğlu, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı bakanlar katıldı.

Sultan II. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan ve Suriye Eski Başbakanı Ahmet Nami Bey'in oğlu Osman Nami Osmanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybetmişti. Osmanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Tören öncesi cami avlusunda oluşturulan taziye yerinde Osmanoğlu'nun kızları ve amcasının oğlu Harun Osmanoğlu taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu katıldı.

Başbakan Erdoğan cenaze töreni öncesi taziye alanına gelerek Osmanoğlu'nun kızları başta olmak üzere bütün yakınları ile tek tek tokalaşarak baş sağlığı dileklerini iletti. Başbakan Erdoğan ve diğer bakanlar camiye girerek öğle namazını kıldı. Öğle namazının ardından cenaze namazı için avluda saf tutuldu.

Cenaze namazının kılınması ile birlikte imam cemaatten Osmanoğlu ve diğer musalla taşında bulunan cenazeler için haklarını helal etmesini istedi. Dua yapılmasının ardından cenaze töreni sona erdi. Osmanoğlu'nun naaşı, Çemberlitaş'ta bulunan Sultan II. Abdülhamit'in yattığı II. Mahmut Türbesi'nde defnedildi.

OSMAN NAMİ OSMANOĞLU'NUN HAYATI

Sultanzade Osman Nami Osmanoğlu, Sultan II. Abdülhamit'in hayattayken doğan son torunu ve yaşayan en yaşlı hanedan üyesiydi. 1918 yılında İsviçre'nin Cenevre şehrinde doğan Osman Nami Osmanoğlu ,1924 yılında ailesi ile birlikte Sirkeci Garı'nda bindikleri Şark Ekspresi ile sürgüne gönderildi. Paris'te makine- radyoloji eğitimi görmüş ve radyoloji yüksek mühendisi olarak Fransa ve Tunus'ta görev yaptı. 1974 yılında ailesi ile birlikte, 50 yıllık sürgün hayatından sonra Türkiye'ye dönerek, 1975 yılında Türk vatandaşlığına kabul edildi. Yaşamını İstanbul ve Marmaris Hisarönü'nde sürdüren Oman Nami Osmanoğlu, ülkesinden bir daha hiç ayrılmadı. Emekli olduktan sonra zamanının büyük kısmını resim yapmaya adayan Osman Nami Osmanoğlu'nun ilk eşi Merhume Ayşe Adile Hanım'dan Mediha Şükriye, Fethiye Nimet ve Ayşe Adile adlarında üç kızı, Alman asıllı ikinci eşi Rotraud Müşfika Hanım'dan Gülnur Dorothe ve Ayten Sofia adlarında iki kızı, ayrıca yedi torunu bulunuyor.