Devlet Bakanı Aydın: İran, Suriye, Irak ve Avrupa ile ilişkilerimizi güçlendirmek eksen kayması mı?

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Eksen kayması diyorlar, kayan bir şey yok. Biz dedik ki İran, Suriye, Irak ve Avrupa ile ilişkilerimizi güçlendirelim. Ek

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "Eksen kayması diyorlar, kayan bir şey yok. Biz dedik ki İran, Suriye, Irak ve Avrupa ile ilişkilerimizi güçlendirelim. Eksen kayması bu mu?" şeklinde konuştu. Bakan Aydın, İzmir'in Bergama ilçesinde AK Parti teşkilatı danışma meclisi toplantısına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada eksen kayması iddialarına cevap veren Aydın, "Komşularımızla ilişkilerimiz düzgün gitsin istedik. Türkiye'de krizin ağırlığını komşularımıza göre daha az hissettiysek, bunda ekonomik ilişkileri güçlendirmenin büyük payı oldu." dedi. AB'nin Türkiye'ye, Türkiye'nin de AB'ye ihtiyacı olduğunu ifade eden Bakan Mehmet Aydın, "Avrupa hakiki işlevsel bir birlik olacaksa Türkiye'nin gücüne ihtiyacı, pazarına ihtiyacı var. Güvenlik gücüne, kültür zenginliğine ihtiyacı var. Biz elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Güçlü bir üye olmamız Avrupa'nın hayrınadır; küresel boyutta da dünyanın hayrınadır." açıklamasında bulundu.

İzmir'de bazı vatandaşların, kendi giyim kuşamına müdahale edileceği korkusuyla AK Parti'ye oy vermediğini dile getiren Devlet Bakanı Aydın, başını açandan da örtenden de korkmadığını söyledi. Meclis'te kıyafet konusunun hiç gündeme gelmediğini aktaran Aydın, "Hepimizin dikkati, işsizlik oranlarında. Benim derdim ekmek, başkasının baş örtüsü değil. İnancı vardır, inancını yerine getirir. Benim vazifem müdahale değil, onların hayatını güvence altına almaktır, gerisi Allah'a aittir. Ben kim oluyorum ki hangi hakla bir insanın giyimine kuşamına müdahale edeyim? Bu, iki taraflı çalışmak zorundadır. Başını örtene de tahsil imkanı vereceksiniz." diye konuştu.