Başbakan Erdoğan: Fişlemenin tarihe karışmasına 'Evet' diyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin evlatlarının fişlenmemesi ve fişlemenin tarihe karışması için 12 Eylül'de 'Evet' diyeceklerini söyledi. Baş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu milletin evlatlarının fişlenmemesi ve fişlemenin tarihe karışması için 12 Eylül'de 'Evet' diyeceklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, 'Milletin anayasası' olarak nitelediği değişiklik ile darbe anayasasının kenara atılacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe-Bomonti arasında yapılan karayolu tüneli ile kavşak ve bağlantı yollarının açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak referanduma da değindi. Referandumda 'Evet' denilmesini isteyen Erdoğan, kadınların, çocukların, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerin, dul ve yetimlerin her alanda avantajlı olması için 'Evet' diyoruz." dedi.

Anayasa değişiklik paketinin, milletin projesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu, darbe anayasasını kenara itip milletin anayasasına 'Evet'tir. Kişisel verilerin ancak kanunlarla öngörülen hallerde veya kişinin rızasıyla işlenebilmesine 'Evet'. Biz bunun için bu mücadeleyi veriyoruz. Fişlemenin tarihe karışmasına 'Evet' diyoruz. Bu milletin evlatları devlet dairelerinde, şurada burada fişlenmesin. İşte hatırlatıyoruz. Bu çok önemli bir şey. Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesine 'Evet'. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüne 'Evet'. Ben sadece şunu söylüyorum; durmak yok, yola devam.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin güçlendiğini aktaran Erdoğan, Türkiye'nin büyüdükçe, çok daha büyük yollara ve gönül yollarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Erdoğan, "Yollar arttıkça Türkiye çok daha fazla üretir. Ama altını çizerek ifade ediyorum; yol yapmakla iş bitmiyor, mesele bitmiyor. Türkiye'nin her tarafını bölünmüş yollarla donatırken, eş zamanlı olarak demokrasi otobanını da inşa etmek, siyaset yolunu da temizlemek zorundayız.'' diye konuştu.